Teknoloji

BlackBerry PlayBook OS 2.0 güncellemesi yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in BlackBerry PlayBook tabletini çalıştıran yazılım nihayet güncellendi. İki hafta önce Amsterdam’da düzenlenen BlackBerry DevCon Europe 2012’de detaylarını görme fırsatı bulduğumuz BlackBerry PlayBook OS 2.0 beklendiği şekilde 21 Şubatta nihayet yayınlandı. Yaklaşık 500 MB büyüklüğünde bir güncelleme dosyasıyla gelen PlayBook OS 2.0 güncellemesi Wi-Fi üzerinden indiriliyor ve arkaplanda güncelleme işlemi yapılıyor. Yeni sürümü kullanmaya başlamak için cihazın yeniden başlatılması yeterli.

BlackBerry OS 2.0 ile birlikte yeni bir mesajlaşma uygulaması, takvim ve kişiler için özel uygulamalar, uygulama kısayol klasörleri, çoklu görev pencere boyutlarının büyütülmesi, iyileştirilmiş sanal klavye, Android Market için hazırlanmış uygulamaların uygun şekilde derlendiği takdirde BlackBerry PlayBook’ta çalışması gibi yenilikler geliyor. BlackBerry PlayBook OS 2.0’ın yeniliklerini geçen hafta yayınladığımız Teknoblog Haber Merkezi programında bulabilirsiniz. Ayrıca BlackBerry PlayBook OS 2.0 ile çalışan BlackBerry PlayBook tablet incelemesini de çok yakında Teknoblog’da bulacaksınız.

BlackBerry PlayBook şu anda Türkiye’de alternatif kanallardan satılıyor. 2012’nin ikinci çeyreğiyle birlikte bir veya birden fazla mobil operatör tarafından da piyasaya sunulması bekleniyor. 3G destekli olacak bu modeller BlackBerry PlayBook OS 2.0 ile gelecektir.

İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER