Teknoloji

BlackBerry PlayBook OS 2.0 21 Şubatta gelebilir iddiası ortaya atıldı

blackberry-playbook-os-2-0-mesajlar-00009

Research in Motion’ın BlackBerry PlayBook tablete doğal e-posta, takvim ve kişi rehberi istemcileri getirecek BlackBerry PlayBook OS 2.0 güncellemesini bu ay içinde yayınlaması bekleniyor. RIM’in bu güncellemeyi 27 Şubatta, yani Mobil Dünya Kongresi başladığında tanıtacağı söylenmişti, ancak N4BB sitesi farklı bir iddiayı ortaya attı.

N4BB’nin iddiasına göre PlayBook OS 2.0 güncellemesi 21 Şubatta, yani gelecek hafta yayınlanacak. Aslında her iki tarih de birbirine çok uzak değil, ancak ne zaman erken olursa, o kadar iyidir. BlackBerry PlayBook OS 2.0’ı geçen hafta düzenlenen BlackBerry DevCon Europe‘ta inceleme fırsatı bulduk ve BlackBerry PlayBook’a ihtiyaç duyduğu yenilikleri kazandırdığını gördük. Tabii RIM’in daha fazla geliştiriciyi bu platforma çekip, BlackBerry App World üzerinden sunulan uygulama seçeneklerini artırması gerekiyor. Zaten bunun için yazılım geliştiricilere zengin bir platform ve kodlama desteği sunuluyor.

BlackBerry OS 2.0 ile birlikte daha önce BlackBerry Bridge üzerinden kullanılabilen e-posta kontrol işlemleri artık doğrudan BlackBerry PlayBook üzerinde yer alacak doğal e-posta işlemcisiyle gerçekleşecek. Bu e-posta istemcisiyle ilgili ön izleme yazımızda bulabilirsiniz.

İlgili – N4BB

İLGİLİ HABERLER