Teknoloji

BlackBerry Passport 599 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de bu hafta satışa sunuluyor

blackberry-passport-beyaz-260814

BlackBerry’nin Instagram kareleri yakalamak için son derece ideal olan yeni akıllı telefonu BlackBerry Passport, bu hafta içinde ABD’de satışa sunulacak. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, BlackBerry Passport’a ABD’de sahip olmak için kontratsız 599 dolar ödemek gerekecek. BlackBerry CEO’su John Chen, verdiği bir röpörtajda BlackBerry Passport’un satış fiyatının rakiplerine göre daha aşağıda olacağını doğruladı. Örnek olarak, ABD’de Apple iPhone 6 kontratsız olarak 649 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Samsung Galaxy S5’in ABD fiyatı da 650 dolar civarında seyrediyor.

BlackBerry bu ay içinde 24 Eylül tarihli bir basın etkinliği için davetiye göndermiş, ancak etkinlikte ne tanıtacağı konusunda somut bir ipucu vermemişti. Şirketin etkinlik için belirlediği “Büyük Resmi Görün” sloganı ise BlackBerry hayranlarını ve potansiyel kullanıcıalrı heyecanlandırmıştı. Etkinlikte resmen duyurulması beklenen 4.5 inç’lik BlackBerry Passport’a dair ilk detaylar geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen bir toplantıda paylaşılmıştı.

John Chen The Wall Street Journal’a verdiği röpörtajda ekran boyutu ve yüksek çözünürlük sayesinde her satırda 60 karakterin görüntülenebileceğini ve pil ömrünün 36 saate kadar çıkabileceğini ifade etmişti. Daha iyi sinyal için büyük anten ve klavye de BlackBerry Passport’un diğer özellikleri arasında sayılıyor. Tanıtım etkinliği Toronto, Londra ve Dubai’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

İLGİLİ HABERLER