Manşetler

BlackBerry OS 7 telefonları gelişmekte olan pazarlara yönelecek

BlackBerry’nin BB10 ile çalışan ilk akıllı telefonu Z10 önemli pazarlara yayılmaya devam ediyor. Şubat sonunda Türkiye’de piyasaya çıkan bu akıllı telefon geçtiğimiz günlerde önemli bir pazar olan ABD’ye de giriş yaptı. İlerleyen haftalarda piyasaya çıkacak olan BlackBerry Q10 ve onu takip edecek diğer cihazlar ile birlikte BB10’un pazardaki dağılımı da artacaktır. Pekiyi, bu durumda BlackBerry OS 7 cihazlarına ne olacak? Görünüşe göre şirket bu cihazları gelişmekte olan pazarlarda satmaya devam edecek.

blackberry-bold-9900-inceleme-00019

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins tarafından yapılan bir açıklamaya göre BlackBerry OS 7 cihazları gelişmekte olan pazarlarda satılmaya devam edilecek. Ancak bu pazarlar içinde BlackBerry ürünlerine sadık kullanıcıların olduğunun bilindiği ülkelere öncelik verilecek. Apple ve Samsung gibi şirketler büyük pazarlarda önde gelirken, Nijerya gibi gelişmekte olan bir ülkede BlackBerry başa güreşen oyunculardan biri olarak dikkat çekiyor.

BlackBerry söz konusu pazarlarda BlackBerry OS 7 cihazlarına ağırlık veriyor olabilir, ancak Heins’ın belirttiğine göre giriş seviyesi BlackBerry 10 cihazları da bu ülkelerde piyasaya sürülecek. BlackBerry CEO’su, bu ülkelerde BlackBerry 7 cihazı satmak istemelerinin BlackBerry 10’u dışladıkları anlamına gelmediğini kaydetti. Aslında BlackBerry giriş seviyesi pazarın tamamını kapsayacak şekilde düşük ve orta seviyeli akıllı telefonlar çıkarmayı planlıyor. Şirketin kârlılığa geçmesi için tüm pazarları cezbedecek ürünleri çıkarmasına ihtiyaç var.

Şirket cihaz tarafında yeterli bir zenginliğe ulaşırken bir taraftan da yeni servisler ve özelliklerle bu cihazlardan daha fazla para kazanmanın yollarını arayacak. Yeni özellikler temelde BlackBerry Messenger ile entegre edilmiş şekilde gelecek. Bunlardan bir tanesi olacak BBM Money kullanıcıların uygulama üzerinden para transferi yapmalarına izin verecek.

İlgili >> CBC

İLGİLİ HABERLER