Manşetler

BlackBerry OS 7.1 resmiyet kazandı: Wi-Fi bağlantı noktası ve NFC işlevleri geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry 7.1 OS’i duyurdu. Şirketin BlackBerry akıllı telefonlarında kullanılan işletim sisteminin en son sürümü olan BB 7.1 ile birlikte BlackBerry Tag adı verilen, aksesuar eşleme, veri değişimi veya güncellenmiş BBM 6.1 uygulamasına yeni kişi ekleme gibi özellikler sunan NFC aracı da duyuruldu.

BlackBerry 7.1 ile birlikte WiFi kişisel bağlantı noktası işlevi de sunuluyor. Bu sayede BlackBerry’nin internet bağlantısı beş farklı cihaza Wi-Fi üzerinden paylaştırılabiliyor. BlackBerry Traffic 3.0 uygulaması da kullanıcılara trafik bilgisi tabanlı (desteklenen yerlerde) sesli yol yardımı sunuyor. Ayrıca BB 7.1 cihaz içinde arama işlevlerini de geliştiriyor.

BlackBerry Tag, BlackBerry 7.1 ile çalışan cihaz sahiplerine bir arkadaşı BlackBerry Messenger servisine davet etme, iletişim bilgilerini, dokümanları, web adreslerini, fotoğraflarını veya diğer multimedya dosyalarını değiş tokuş etme; NFC destekli Bluetooth cihazıyla eşleşme yapma gibi işlevler sunuyor.

BBM 6.1 de BlackBerry Tag desteğinin yanı sıra animasyonlu GIF avatar desteği, 12 adet yeni emoticon, değiştirilebilir renkli sohbet baloncukları ve profil sayfalarında daha uzun kişisel mesaj yazma gibi yenilikler de geliyor. Ayrıca yeni bir kullanıcının profil fotoğrafının belirlenmesi sırasında kamera uygulaması kullanılabiliyor ve çekilen yeni fotoğraf atanabiliyor.

BlackBerry 7.1 OS ile birlikte gelen harita uygulaması destekleyen konumlarda çeşitli fırsatları, indirimleri veya kuponları da gösterecek. BlackBerry Curve 9360 ve Curve 9380 cihazlarında donanım bazında var olan FM radyo da aktif hâle geliyor. Evrensel arama işlevi de Bing yardımıyla sunuluyor.

İlgili – BlackBerry

İLGİLİ HABERLER