Teknoloji

BlackBerry Nokia’yı patent ihlâli iddiasıyla dava etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry nokiaBlackBerry ve Nokia’nın ortak noktalarının sayısı oldukça fazla. Bir zamanlar mobil cihaz pazarının zirvesinde gezinen iki şirket, artık o günlerden çok uzakta. Her iki şirket de başka stratejilerle varlıklarını sürdürüyor. Ancak bu ortak noktalar, doğal olarak, şirketler arasında bir yakınlık sağlamıyor. BlackBerry Nokia aleyhine patent ihlâli iddiasıyla açtığı davayla rekabetin kalıcı olduğunu gösteriyor.

BlackBerry, Finli şirketi Flexi Multiradio baz istasyonlarında, radyo ağ kontrol cihazlarında ve Liquid Radio yazılımında kendisine ait patentleri lisanssız olarak kullanmakla suçluyor.

Liquid Radio yazılımıyla ilgili patentler, 2011’de BlackBerry’nin kontrolüne geçmişti. BlackBerry, o dönemde Nortel’e patentlerini satın almak için 4.5 milyar dolar ödemişti. Nokia da daha önce Nortel’in patentleri için bir girişimde bulunmuştu. Ancak Nortel’in iflas süreci, satın almanın gerçekleşmesini engellemişti.

BlackBerry Nokia anlaşmazlığı mahkeme aşaması başlamadan çözülebilir mi?

İki taraftan da henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Taraflar arasındaki anlaşmazlığın mahkeme salonuna girilmeden çözülebileceği konusunda da henüz bir işaret bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER