Manşetler

BlackBerry Messenger rakip cihazlarda önceden yüklenmiş olarak gelebilir

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen BlackBerry Live konferansında yapılan en büyük duyuru BlackBerry’nin fenomenleşmiş mesajlaşma yazılımı BlackBerry Messenger’ı (BBM) yakın gelecekte iOS ve Android platformlarına taşıyacağı olmuştu. Ancak bu BlackBerry’nin BBM ile ilgili planlarının son adımı olmayabilir. CNET’e konuşan BlackBerry COO’su Kristian Tear, diğer telefon üreticilerinden de BBM’e talep geldiğini belirtti ve rakip cihazlarda yazılımın önceden yüklü gelebileceğinin işaretini verdi.

blackberry-messenger-video-gorusme-300113

BBM’i cihazlara önceden yüklemek üreticilere gelişim için fazla zaman harcamadan sağlam bir mesajlaşma platformuna sahip olma imkanını verebilir. Tear BBM ile hangi şirketlerin ilgilendiğine ilişkin bir isim vermezken; Apple, Samsung ve HTC gibi şirketlerin bu gruba dahil olmadığını söylemek pek yanlış olmaz. Zira Apple iMessage’a, Samsung ise ChatOn’a sahip durumda. Ayrıca satılan her cihazda önceden yüklü olarak gelen Google Hangouts’un varlığını da unutmamak gerek. BBM’i cihazlarında önceden yüklü olarak sunma konunsunda istekli olan şirketlerin Huawei ve ZTE gibi orta ve giriş sınıfa yönelik telefonlar hazırlayan üreticiler olduğu düşünülüyor.

BlackBerry’den BBM’in iOS ve Android için yayınlanma tarihine yönelik kesin bir açıklama gelmiş değil. Şirketten daha önce yapılan açıklamada BBM’in iOS ve Android’in uygulama mağazalarındaki yerini yaz aylarında alacağı ifade edilmişti.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER