Teknoloji

Fiziksel klavyeli BlackBerry Mercury’ye ait fotoğraflar internete sızdı

blackberry-mercury-051216-1BlackBerry’nin şanlı yıllarının geride kaldığı tartışılmaz bir gerçek. BlackBerry 10 işletim sisteminden vazgeçerek Android’e yönelen şirket, yakında doğrudan kendi telefonlarını üretmeye de son verecek. Ancak BlackBerry, kendisiyle özdeşleşmiş özelliklerinden biri olan fiziksel klavyeye halen sıkı biçimde tutunuyor. Şirketin Mercury kod adıyla anılan yeni akıllı telefonuna ait olduğu söylenen fotoğraflar, şirketin bu yaklaşımını sürdürdüğü konusunda kanıt teşkil ediyor.

blackberry mercuryCihazda bulunması muhtemel özelliklerden bazılarına dair bilgiler bir süre önce internete sızmıştı. Mercury’yi daha yakından tanımayı sağlayan fotoğraflar ise Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da yayınlandı. 4.5 inç HD dokunmatik ekran barındıran telefonun 3:2 görüntü oranı sunacağı belirtildi. Ekranın hemen altında ise fiziksel QWERTY klavye bulunuyor.

Sızan fotoğrafların, nihai versiyona yakın prototip bir BlackBerry Mercury’ye ait olması muhtemel görünüyor. Android 7.0 Nougat ile çalışan cihazın klavyesinde bir parmak izi tarayıcısının olduğu konusunda da ipucu veriliyor.

BlackBerry Mercury 18 megapiksel arka kamerayla gelecek

Telefonda Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunduğu söylense de, henüz bu konu tam olarak doğrulanmış değil. Bu işlemciye 3 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. 18 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kameralar, cihazın diğer özellikleri arasında sayılıyor.

blackberry mercuryBlackBerry CEO’su John Chen, geçtiğimiz ay şirket bünyesinde üretilecek fiziksel klavyeli bir telefon için daha çalıştıklarını belirtmişti. O telefonun Mercury olması fazlasıyla muhtemel görünüyor. Cihazın çıkış tarihi konusunda ise şimdilik ortada bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER