Teknoloji

BlackBerry Mercury benchmark test sonuçlarında boy gösterdi

blackberry mercuryBlackBerry, uzun süredir beklenen ve neredeyse tüm özellikleri internete sızan DTEK60’ı henüz resmen duyurmuş değil. Ancak Kanadalı üreticinin başka bir telefonuna ait sonuçlar şimdiden Geekbench’te boy gösteriyor. Henüz tanıtılmayan telefon testlerde BBB100-1 kod numarasıyla anılıyor ve orta segment özellikler barındırıyor. Söz konusu cihazın BlackBerry içinde “Mercury” kod adıyla anıldığı söyleniyor. Akıllı telefon ile ilgili dikkat çeken bir diğer iddia ise kutusundan Android 7.0 Nougat yüklü olarak çıkacağı söylentisi oluyor.

Hali hazırda sadece LG V20 ve Google’ın yeni Pixel telefonlarının kutularından Android 7.0 Nougat ile çıkacağı biliniyor. BlackBerry Mercury fazla gecikmeden piyasaya çıktığı takdirde orta segment bir cihaz arayanlar için alternatif olma potansiyeli taşıyor.

Orta segmentte konumlanan BlackBerry Mercury, Qualcomm Snapdragon 625 işlemci barındıracak. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Cihazın 4.5 inç ekranının 3:2 görüntü oranı ve 720p çözünürlük sunacağı da sızan bilgiler arasında yer alıyor. Ekran boyutunun görece küçük olması, BlackBerry’nin cihaza geleneksel klavyesini eklemesi ihtimalini artırıyor.

BlackBerry Mercury 18 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya sahip olabilir

Benchmark testi sonuçları, cihazda 3400 mAh kapasiteli batarya bulunacağını gösteriyor. 18 megapiksel çözünürlüklü arka ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da telefonun bileşenleri arasında yer alıyor.

BlackBerry’nin DTEK60 piyasaya çıkmadan Mercury’yi duyurması şu an için pek olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER