Manşetler

BlackBerry KeyOne Ön İnceleme

blackberry keyone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry keyone

BlackBerry telefonlarının üretimini üstlenen, aynı zamanda Alcatel markalı telefonların da üreticisi olan TCL, Barselona’da, daha önce ocak ayındaki CES’te ön gösterimini gerçekleştirdiği BlackBerry KeyOne’a resmiyet kazandırdı. Eskinin fiziksel klavyeli BlackBerry telefonlarını hatırlatan ve o telefonlarda gördüğümüz tarzda kullanışlı bir klavye sunan BlackBerry Key One, özellikle eski BlackBerry’sinin rahatlığını arayan kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Key One’ın metal, plastik ve cam birleşiminden oluşan tasarımı epey sağlam görünüyor. Uzun kenarların yuvarlatılmış yapısı telefonu kolaylıkla kavramayı sağlıyor. 4.5 inç ekran ve altta yer alan QWERTY klavyenin kapladığı toplam yüzey alanı, 5.5 inç’ten daha büyük ekrana sahip Android telefonlarınkinden çok da büyük sayılmaz. Diyeceğimiz o ki, yüzey alanı ve ergonomi açısınan bu telefonda bir sorun yok. 4.5 inç, günümüz standartları için düşük kaçsa da, bir şeyler yazarken ekranı klavyenin kaplamayacağını unutmamanız gerekiyor. Fotoğraflara bakmak veya film izlemek için de 4.5 inç yeterli sayılabilir.

Telefonda yer alan Snapdragon 625 işlemci bu ayardaki bir ürün için düşük izlenimi veriyor. Yani Snapdragon 800 serisi bir işlemci daha iyi olabilirdi. Ancak BlackBerry KeyOne ile geçirdiğimiz kısa zaman içinde performansını fena olmadığı izlenimini elde ettik. Web sayfaları hızlı şekilde yükleniyor, kaydırma gayet seri, gezinti pürüzsüz…

blackberry-key-one-on-inceleme-16Tabii ki, bu telefonun en önemli noktası QWERTY klavyesi. Kabul etmeliyim ki, bir BlackBerry kullanıcısı değildim. Bu nedenle klasik BlackBerry klavyesinde yazı yazmak zor geldi. Ancak eski kullanıcılar herhangi bir zorluk yaşamadan bu klavyeyi yönetecektir. Klavyenin dokunmatik hareketleri desteklemesi de güzel. Böylelikle parmaklarınızı klavye üstünde yatay veya düşey yönde hareket ettirerek çeşitli işlevleri ekrana dokunmadan hâlledebilirsiniz. Bu arada klavye tuşlarına farklı uygulamaların kestirmelerini atayabilirsiniz. Örneğin Facebook’u açmak için “F” tuşuna basmak yeterli olabilir.

BlackBerry KeyOne’da Android 7.1 Nougat geliyor. Saf Android kullanıcı arayüzüne fazla müdahale etmemiş olan TCL, BlackBerry Hub, DTEK gibi yazılımlarla bu telefonun kurumsal uygulamalar ve güvenlik açısından daha güçlü olmasını sağlıyor.

BlackBerry KeyOne muhtemelen Türkiye’ye gelir. Eğer uygun bir fiyattan piyasaya giriş yaparsa, özellikle kurumsal pazarda kendisine sadık bir kitle yaratabilir. Sadece tasarımıyla değil, barındırdığı güvenlik özellikleri ve kurumsal uygulamalarıyla kurumsal tarafta güçlü bir oyuncu olabilir.

İLGİLİ HABERLER