Manşetler

BlackBerry KEY One duyuruldu: Fiziksel QWERTY klavye, 4.5 inç Full HD ekran

blackberry keyone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry keyoneUzun zamandır “BlackBerry Mercury” kod adıyla bildiğimiz beklenen BlackBerry Android telefonu, Barselona’da TCL tarafından düzenlenen basın toplantısında BlackBerry KEYone adıyla resmiyet kazandı.

BlackBerry markalı cihazların üretimini gerçekleştirmeye başlayan TCL’in tanıttığı bu yeni cihaz, QWERTY klavye barındırmasıyla eski BlackBerry günlerine göndermede bulunuyor. Ayrıca ekranın altında sabit bir QWERTY klavye barındıran ilk BlackBerry Android telefonu olma özelliğini de taşıyor.

BlackBerry KEYone, kurumsal müşterileri hedefleyen, profesyonellerin hayatlarını kolaylaştıracak birtakım yazılımsal özellikler barındırıyor. BlackBerry’nin DTEK yazılım paketinin yüklü olarak geldiği telefonda nispeten saf Android’e yakın bir kullanıcı arayüzü mevcut. BlackBerry Hub ve birkaç ek uygulama daha kullanıcı arayüzünü tamamlıyor. Daha önce çıkmış olan, fiziksel klavye barındırmayan TCL üretimi BlackBerry DTEK50 ve DTEK60 modellerinin aksine KEYone, klasik BlackBerry tarzını arayanları memnun edecek bir cihaz niteliğini taşıyor.

Klavye sadece yazı yazmak için kullanılmıyor, aynı zamanda dokunmalara duyarlı bir kontrol dörtgeni işlevi görüyor. Uzun e-posta iletilerini veya metinleri okurken, klavye üstünde parmağı kaydırarak aşağı doğru ilerlemek mümkün oluyor. Toplam 52 harf barındıran klavyesindeki tuşlar belirli uygulamaları başlatmak için ayarlanabiliyor. Örneğin F harfini Facebook, T harfini Twitter’ı başlatmak için ayarlayabilirsiniz.

KEYone’ın tam donanımlı fiziksel klavyesinin üstünde 4.5 inç, 1080p ekran yer alıyor. Günümüz standartlarına göre küçük boyutlu bir ekran olsa da, kullanıcılar için optimum görsel deneyimi sunacağı söylenebilir. Kalbinde Snapdragon 625’i barındıran bu telefonda 3505 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. BlackBerry’nin “Boost” adı verilen hızlı şarj özelliği de mevcut.

BlackBerry Mercury önümüzdeki nisan ayında 549 dolar, 499 pound veya 599 avroluk fiyat etiketiyle ABD, Birleşik Krallık, Avrupa gibi pazarlarda satışa sunulacak. Telefonun Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağını MWC 2017’de öğreneceğiz. Ayrıca bu telefonun detaylı ön incelemesini de MWC 2017 süresince Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER