Teknoloji

BlackBerry iOS ve Android için BBM uygulamasını dar bir kitleyle test etmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins mayıs ayında düzenlenen BlackBerry Live konferansında popüler mesajlaşma servisi BBM’in iOS ve Android uygulamalarının yaz mevsiminde yayınlanacağını açıklamıştı. Yazın kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde iOS ve Android için BBM uygulamasının oldukça az kişinin erişebildiği beta versiyonunu yayınlayan BlackBerry, uygulamanın yayını konusundaki çalışmalarında vitesi artırmışa benziyor.

bbm-ios-android-beta-020813

BlackBerryOS sitesinin haberine göre, şirket dar sayılabilecek bir kitleyle iOS ve Android için BBM uygulamasını test ediyor. Bu dar kapsamlı test sürecine sadece Nitelikli Programlar’a dahil olan küçük bir kullanıcı grubu katılabiliyor. Android uygulaması için Android 4.0 veya daha üstü bir işletim sistemi şartı getiren BlackBerry, iOS uygulaması için de iOS 6’yı zorunlu kılıyor. Uygulama yayınlandığı zaman da işletim sistemi gereksinimlerinin bu şekilde olması bekleniyor.

Heins mayıs ayında yaptığı konuşmada BBM’i diğer platformlara mümkün olduğunca fazla özellikle taşımayı hedeflediklerini dile getirmiş, ancak servisin en iyi performansı BlackBerry’nin kendi işletim sisteminde sergileyeceğinin altını çizmeyi de ihmal etmemişti. Mesajlaşma ve grup sohbet özelliğinin başlangıçta barındıracak olan iOS ve Android uygulamalarının, video sohbet ve ekran paylaşımı özelliklerine daha sonra kavuşacakları öngörülüyor.

İlgili >> BlackBerryOS

İLGİLİ HABERLER