Teknoloji

BlackBerry Hamburg’a ait olduğu söylenen basın fotoğrafları sızdı

blackberry hamburgBlackBerry’nin Hamburg kod adlı telefonunun çıkışının yaklaştığına dair işaretlere FCC belgelerinde rastlanmıştı. Akıllı telefona ait olduğu söylenen basın fotoğraflarının da internete sızması, cihazın “köşenin hemen arkasında” olduğunu gösteriyor. Basın fotoğraflarıyla birlikte ortaya atılan bir diğer iddia ise akıllı telefonun ismiyle ilgili. İddialara göre, BlackBerry Hamburg “DTEK50” ismiyle resmiyet kazanacak.

blackberry hamburgSızan basın fotoğraflarının bir süreliğine de olsa BlackBerry’nin internet sitesinde gözükmesi, gerçeklik ihtimallerini artırıyor. Fotoğraflar kısa sürede siteden kaldırılsa da, hızlı bir CrackBerry forumu kullanıcısı fotoğrafları kaydetmeyi başardı.

Fotoğraflardaki cihaz görüntü itibarıyla Alcatel Idol 4’e fazlasıyla benziyor. Bu yoğun benzerlik, BlackBerry’nin yeni telefonunun TCL Communication tarafından üretildiği iddiasını, sanal da olsa, doğruluyor. TCL Communication aralarında Vodafone ve Alcatel’in de olduğu pek çok şirket için telefon üretiyor. Söz konusu telefonların birbirlerine fazlasıyla benzediklerini ve arada sadece arayüz ve isim gibi farkların olduğunu belirtmek gerekiyor.

BlackBerry Hamburg 5.2 inç ekranla geliyor

İnternete sızan sayfada basın fotoğraflarının yanı sıra akıllı telefonun özelliklerine de rastlanıyor. Buna göre, Hamburg’da çizilmelere karşı dayanıklı yüzeyle kaplanmış 5.2 inç ekran bulunacak. 147 x 72.5 x 7.4 mm. boyutlarına sahip olacağı belirtilen telefonun tartıda 135 gram çekeceği söyleniyor. Söz konusu boyutların ve ağırlığın da Alcatel Idol 4 ile birebir aynı olduğunu dile getirmekte fayda var.

blackberry hamburgAkıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisine 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik edecek. Dahili depolama alanı microSD kart desteği sayesinde 2 TB artırılabilecek. QuickCharge 2.0 desteğine sahip 2610 mAh kapasiteli batarya ise tamamen boşken 51 dakika içinde yüzde 50 şarj doluluk oranına ulaşabilecek.

Hamburg’un arkasında 6 elementli f/2.0 diyafram genişlikli lense sahip 13 megapiksel kamera bulunacak. Bu kameraya çift tonlu LED flaş eşlik edecek. Arka kamerayla 1080p video kaydı gerçekleştirilebilecek. Cihazın önünde ise f/2.2 diyafram genişlikli 8 megapiksel kamera bulunacak.

blackberry hamburgBlackBerry Hamburg ile dikkat çekici bir diğer iddia ise cihazın resmi ismiyle ilgili. Şirket tarafından kısa süre içinde yayından kaldırılan sayfada telefonun ismi DTEK50 olarak geçiyor. DTEK50, BlackBerry’nin Android güvenlik yazılımı için de tercih ettiği isim. Dolayısıyla şirketin telefonuna da bu ismi vermesi pek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER