Teknoloji

BlackBerry Hamburg yakında resmiyet kazanabilir

blackberry hamburgBlackBerry’nin en yeni Android telefonu, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde boy gösterdi. “Hamburg” kod adıyla anılan telefonun FCC’nin veri tabanına giriş yapması, cihazın ABD’de piyasaya çıkışının fazla uzakta olmadığını ortaya koyuyor. Cihaz, FCC’nin belgelerinde STH100-2 seri numarasıyla görülüyor.

BlackBerry Hamburg dışında bir Android telefonu üzerinde çalışıyor. Söz konusu telefon “Rome” kod adıyla anılıyor. Her iki telefonun da Kanadalı üreticinin ilk Android telefonu Priv’e benzer bir yapıda olması bekleniyor. Priv’de kızaklı bir klavye ve touchpad bir arada sunulurken, Hamburg ve Rome’da tasarımsal anlamda farkların bulunabileceği belirtiliyor.

BlackBerry Hamburg 2610 mAh kapasiteli pile sahip olabilir

Her iki cihazın da ön yüzünde hoparlör bulunacağı iddia edilse de, bu konuda kesin bir fikir sahibi olmak için BlackBerry’den gelecek daha detaylı duyuruları beklemek gerekiyor. FCC dokümanında Hamburg’da 2610 mAh kapasiteli pil bulunacağı bilgisi de göze çarpıyor..

Kanadalı şirketin 2016 sona ermeden 1 ila 3 Android telefonu tanıtacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bu telefonlardan biri olan Hamburg’un kısa süre içinde tanıtılması, şirkete söz konusu plana bağlı kalma konusunda da daha fazla zaman tanıyabilir. Yeni Android telefonlarının BlackBerry’ye beklediklerini getirip getiremeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER