Teknoloji

BlackBerry DTEK60 üst sınıf Android telefon özellikleriyle resmiyet kazandı

blackberry dtek60

blackberry dtek60BlackBerry en yeni Android telefonu, tamamen dokunmatik ekranlı BlackBerry DTEK60’ın duyurusunu gerçekleştirdi. DTEK60, bu yaz ayları içinde tanıtılan DTEK50 ile benzer bir tasarıma sahip, ancak teknik özellikler bakımından ondan daha üst segmentte konumlandırılıyor. Örneğin, DTEK50’de 5.2 inç, 1920 x 1080 ekran bulunurken, DTEK60 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel ekran barındırıyor.

BlackBerry DTEK60’ın arkasında 21 megapiksel ana kamera bulunuyor. Bu kamera faz algılamalı otomatik odak ve çift LED flaş gibi özelliklere sahip. Önde de 8 megapiksel, geniş açılı kamera görüyoruz.

DTEK60’ta Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası gibi başlıca donanım bileşenleri bulunuyor. Parmak izi okuyucusu da mevcut. Ayrıca 3000 mAh kapasiteli pili de Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteğine sahip. USB Type-C portu üzerinden şarj ediliyor.

blackberry dtek60DTEK60’ta Android 6.0 ön yüklü olarak geliyor. BlackBerry’nin eklediği bazı özel yazılım özellikleri de bulunuyor. Bunların arasında daha kolay gezinti sağlayan hareket kontrolleri, Cihaz Arama ve Hızlı Aksiyonlar ile arama çubuğu üzerinden çeşitli işlevleri gerçekleştirme yer alıyor. Ayrıca kenarda da favori uygulamalara hızlı şekilde erişim sağlayan bir hızlı erişim tuşu bulunuyor.

BlackBerry DTEK60 bugün itibarıyla ABD, Kanada, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde satışa sunuluyor. ABD fiyatı yaklaşık 500 dolar iken Avrupa’da 579 avroluk fiyat etiketi mevcut. Önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerde de satılması bekleniyor. Türkiye büyük ihtimalle bunların arasında yer almıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER