Teknoloji

BlackBerry Classic ile geleneksel tasarımına geri dönüş yapıyor

blackberry classic

blackberry-classic-181214

BlackBerry yeni akıllı telefonu BlackBerry Classic’in resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Yıl boyunca hakkında çeşitli ipuçlarının dolaştığı ve birkaç hafta önce ön siparişe çıkan bu klasik BlackBerry telefonuyla ilgili son ayrıntılar da nihayet ortaya çıkmış oldu.

BlackBerry Classic adından da anlaşılacağı üzere klasik BlackBerry biçimine geri dönüşü temsil ediyor, geleneksel klavye ve izleme dörtgenini geri getiriyor. Bold günlerini hatırlatan bir klavye barındıran bu telefon orta bölümde yer alan çeşitli kontroller sayesinde gezinmeyi daha kolay hâle getiriyor.

Dün New York, Frankfurt ve Singapur’da düzenlenen etkinliklerle resmiyet kazanan BlackBerry Classic’te 3.5 inç, 720 x 720 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. 294 ppi piksel yoğunluklu bu ekran Gorilla Glass 3 ekran camı tarafından korunuyor.

1.5 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8960 yongaset, 2 GB RAM ve 16 GB dahil hafızanın yanı sıra microSD genişleme yuvasına sahip olan BlackBerry Classic’in pili 22 saate kadar çalışma ömrü sunuyor.

Arkada yer alan 8 megapiksel kameraya ek olarak önde de 2 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

BlackBerry Classic BB OS 10.3.1 işletim sistemiyle birlikte geliyor. Daha önce Passport da bu sürümle birlikte çıkmıştı. Ne var ki, Passport’un aksine Classic geleneksel boyutlara daha bağlı kalan, dolayısıyla daha rahat kontrol edilebilen ve kullanılan bir akıllı telefon.

BlackBerry Classic daha çok çalışan insanları hedefliyor, BlackBerry bu telefonu tanıtırken güvenlik özellikleri ve kurumsal işlevlerin üstünde özellikle durdu. BlackBerry’nin küresel işletme servislerinden sorumlu başkanı John Sims, BlackBerry’nin hâla bütün G7 ülke devletleri tarafından kullanılmakta olduğunun altını çizdi.

BlackBerry Classic’in İngiltere satış fiyatı SIM kartsız 349 pound olarak belirlendi. Bu akıllı telefonun Türkiye’de piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER