Manşetler

BlackBerry CEO’su telefonların dizüstü bilgisayar ve tabletlerin yerini almasını hedefliyor

Geçtiğimiz ayın sonundan itibaren Türkiye’de piyasaya sürülmeye başlanan BlackBerry Z10, planlandığı gibi ABD’de de piyasaya sunuldu. BlackBerry CEO’su da ABD’deki piyasaya çıkışın şerefine bugünlerde o ülkenin medyasıyla daha sıkı fıkı bir ilişki içinde. Amerikan ABCNews sitesinin teknoloji muhabiri Joanna Stern’e bir röportaj veren Heins, şirketinin hedefinin BlackBerry telefonları dizüstü bilgisayar veya tabletlerin yerini alacak merkez bilişim noktası olarak konumlandırmak olduğunu dile getirdi. Böylelikle BlackBerry cihaz sahipleri tüm işlerini sadece tek bir bilişim cihazı taşıyarak halletmiş olacak; her bir iş için ayrı cihaz bulundurmaktan kurtulacak.

Thorsten-Heins-CEO

Aslında Heins’ın fikri mobil pazarda faaliyet gösteren birçok şirketin temel dayanak noktalarından biri oluşturuyor. Motorola’nın üretimini bıraktığı Lapdock adlı bir aksesuar bir akıllı telefonu dizüstü bilgisayar gibi kullanma imkanı sunuyordu. Asus’un son günlerde üçüncü neslini çıkardığı PadFone akıllı telefon da tablet aksesuarıyla aynı anda birçok işi yapmayı vadediyor. Heins’a yöneltilen benzer tarzda ürünler çıkarmayı düşünüp düşünmedikleriyle ilgili bir soru “Düşünebileceğiniz çeşitli konfigürasyonlar var. Biz de bunların birkaçı üzerinde çalışıyoruz, bu nedenle lütfen bunlar hakkında daha fazla yorum yapmamama müsaade ediniz. Ancak  BlackBerry World’de bu konseptlerin birkaçı hakkında konuşuyor olacağız.” şeklinde cevap buldu.

Bu arada Thorsten Heins, CNET’e verdiği başka bir röportajda da Android ile ilgili bazı düşüncelerini de paylaştı, emniyetsizliğin Android’in doğasında bulunduğunu iddia etti. BlackBerry CEO’su “Evinizin ana kapısı için size kaç tane anahtar verildiğini bilmiyorsunuz, çünkü o açık bir yazılım.” şeklinde konuştu.

İlgili >> The Verge, ABCNews, CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER