Teknoloji

BlackBerry Bold 9790 kasım sonunda tanıtılabilir, OS 7.1 güncellemesi yıl bitmeden geliyor

BlackBerry Bold 9900 ve BlackBerry Bold 9700 modellerinin karışımı olarak nitelendirilen yeni bir BlackBerry cihazının varlığı BGR blogu tarafından ortaya çıkarıldı. Sitenin haberine göre BlackBerry Bold 9790 adlı bu cihaz kasım ayının sonlarında tanıtılacak.

BlackBerry Bold 9790’ın 2.45 inç’lik, 640 x 480 piksel çözünürlüklü VGA dokunmatik ekran, 8 GB’lık dahili bellek ve tam QWERTY klavye barındırdığı belirtiliyor. Yeni olan ise bu cihazın BlackBerry Torch 9850’dekine benzer menü tuşları barındırıyor olması. Bu cihazın daha önce ortaya çıkan fotoğraflarında fiziksel tuşların yerinde dokunmaya duyarlı kapasitif tuşlar yer alıyordu. RIM’in benzer bir hamleyi BlackBerry Torch 9850’de izlediği ve bu cihaza son hâlini vermeden önce menü tuşlarını fiziksel hâle çevirdiği biliniyor.

BGR’nin elde ettiği bir başka bilgiye göre RIM’in BlackBerry OS 7 işletim sistemine gelecek ilk ara güncelleme OS 7.1 bu yılın sonlarına doğru çıkmış olacak. Bu güncellemenin RIM’in akıllı telefon ve tabletlerini aynı çatı altında buluşturacak olan BBX’ten önce yayınlanacak son güncelleme olması bekleniyor.

İlgili – BGR

[Görsel – BGR]

İLGİLİ HABERLER