Teknoloji

Bert Nordberg: BlackBerry ancak niş bir şirket olarak hayatta kalabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir dönem Sony Ericsson’un CEO’luğu görevini üstlenen, bugün ise BlackBerry’nin direktörler kurulunda bulunan Bert Nordberg’e göre, şirketin yaşaması mobil donanım üreten niş bir şirket olmayı kabul etmesinden geçiyor. The Wall Street Journal’a konuşan Nordberg’in bu sözleri sadık BlackBerry takipçilerini üzse de, Nordberg BlackBerry’nin geçmişten bu yana büyük hedefleri olduğunu, ancak günümüzde Apple, Samsung ve Google gibi devlerle rekabet etmenin zor olduğunun altını çizdi.

BlackBerry-q10-inceleme-00025

BlackBerry’nin stratejik değerlendirme komitesinin de üyesi olan Nordberg, zor günler geçiren şirket için yeni bir yol haritası çizmekle yükümlü olan ekibin de bir parçası. BlackBerry’nin yıllar boyunca oluşturduğu katma değere saygısını belirten eski Sony Ericsson CEO’su, maliyetleri azaltma ve yeniden donanım üretimine odaklanmak için bazı varlıkların elden çıkarılabileceğini dile getirdi.

Nordberg Sony Ericsson’daki Ericsson hisselerinin satışından dolayı sahip olduğu tecrübenin BlackBerry tarafından direktörler kuruluna alınmasındaki temel etken olduğuna inandığını ifade etti. BlackBerry’nin kendisini diğer telefon üreticilerden ayıran kendine özgü varlıkları olduğu konusunda CEO Thorsten Heins ile aynı kanaatte olduğunu söyleyen Nordberg, şirketin borcu olmadığını ve elinde nakit parası bulunduğunu, bu sayede bir çözüm yolu bulacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER