Teknoloji

BlackBerry BBM iOS ve Android uygulamalarına Arkadaşları Bul işlevi ekledi

BlackBerry BBM iPhone ve Android uygulamalarına Arkadaşları Bul işlevi ekledi.

blackberry-messenger-arkadas-bul-060214BBM, telefon numaralarının kullanıldığı yazılı mesajlaşma gibi işlemiyor, bunun yerine her bir kullanıcının bir PIN numarası bulunuyor. Bu numarayı hatırlamak da her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle arkadaşları bulmak için kolay ve kullanışlı bir yöntem sunmak gerekliydi. Zaten BlackBerry’nin söylediğine göre BBM kullanıcıları da böyle bir işleve yönelik isteklerini bir süredir şirkete iletiyormuş.

Arkadaşları Bul işlevi akıllı telefonunuzun kişi rehberinde bulunan ve BBM kullanan kişileri buluyor. Bundan sonra size de o kişiye PIN daveti göndermek kalıyor. Bu arada BlackBerry, henüz BBM kullanmayanlara da uygulama üzerinden davetiye gönderme imkanı sağlıyor.

Arkadaşları Bul özelliği dar kapsamlı bir güncelleme olarak sunuldu. Bunun sonrasında BlackBerry’nin BBM 2.0 güncellemesini sunması beklenecek. Adından da anlaşılacağı üzere büyük bir güncelleme olacak BBM 2.0 ile birlikte video ve ses paylaşımı, BBM Channels desteği gibi özellikler BBM iPhone ve Android uygulamalarına eklenecek. BBM kullanıcılarına sosyal ağ deneyimi sunacak BBM Channels’ın iPhone ve Android cihazlarına gelmesiyle birlikte bu platformun kullanımı daha da artabilir.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER