Manşetler

Video: BlackBerry’nin ilk Android telefonu Venice işbaşında

BlackBerry’nin Android telefonu Venice ilk kez bir videoda görüldü. Kanadalı telefon satıcısı Baka Mobile tarafından hazırlanan ön inceleme videosunda BlackBerry Venice kod adıyla anılan Android telefonuyla ilgili önemli detaylar elde ediliyor.

Görünüşe göre, BlackBerry Android’in ham yazılımından çok fazla uzaklaşmıyor, kullanıcı arayüzünü fazla değiştirmiyor. Ancak işe yarar özelleştirmeler sayesinde e-posta iletilerini, yazılım mesajları ve BBM’i hızlı şekilde açmak mümkün oluyor. Son uygulamalar ekranı da özelleştirilmiş, uygulamaların küçük resimleri ne kadar sıklıkla kullanıldığına bağlı olarak boyutlandırılıyor.

blackberry-venice-foto-sizinti-190915

Bu arada Android Authority sitesi de BlackBerry Venice’e ait olduğu iddia edilen bazı fotoğrafları paylaştı, aynı zamanda telefonla ilgili bazı bilgiler verdi. Siteye göre BlackBerry Venice’de LG G4’te de bulunan Snapdragon 808 işlemci yer alacak. Dedikodusu yapılan diğer özellikler arasında 5.4 inç ekran, 3 GB RAM, 18 megapiksel kamera da mevcut.

Ön inceleme videosundan kızaklı klavyenin tamamen kapasitif olduğunu görüyoruz, bu sayede parmağınızı tuşların üstünde kaydırarak sayfa içinde kaydırma yapmak mümkün oluyor. Ayrıca BlackBerry’nin Venice’in ağırlık dengesi noktasında iyi bir denge tutturduğu da söylenebilir.

BlackBerry’nin Venice’i resmen tanıtması için bir süre daha beklemek gerekiyor. O zamana kadar da dedikodu değirmeni dönmeye devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER