Teknoloji

Sızıntılar yeni BlackBerry telefonlarının yolda olduğunu gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry androidBlackBerry kendi telefonlarını üretmeyi bırakma kararı almış ve markasını taşıyan telefonları üretme hakkını başka şirketlere lisanslamaya başlamıştı. Bu durum önümüzdeki dönemde daha fazla BlackBerry markalı telefonla tanışmamızı sağlayacak gibi görünüyor. Sızıntılara göre, BlackBerry Android telefon ailesine KEYone’ın ardından beş model daha ekleyecek. Bu telefonlardan ilkin yakında Endonezya’da görücüye çıkması bekleniyor.

BlackBerry daha önce Hindistan merkezli Optiemus ile yeni BlackBerry telefonlarının üretimi için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Ancak bu anlaşmanın ilk ürünlerinin ne zaman görüleceği konusunda bilgi verilmemişti.

Endonezya’da sızan telefon ise yerel üretici PT BB Merah Putih’in imzasını taşıyor. BlackBerry ile bu şirket arasındaki anlaşma geçtiğimiz yıl imzalandığı için sonucunun önce görülmesine pek de şaşırmamak gerekiyor. Söz konusu telefonda 720p çözünürlüklü 5.5 inç ekran ve Snapdragon 425 işlemcinin bulunacağı iddia ediliyor. Söz konusu bileşenlerin yanına 4 GB RAM’in ekleneceğine dair iddialar ise BlackBerry’nin “karıştır ve eşleştir” felsefesine uygun görünüyor.

BlackBerry Android telefon üretiminde esas yetkiyi TCL’e vermişe benziyor

BlackBerry Android telefon üretiminde esas yetkiyi KEYone’ı beraber hazırladığı TCL’e vermişe benziyor. 2017 içinde tanıtılması beklenen BlackBerry markalı 5 telefondan 3’ünü TCL’in üreteceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER