Teknoloji

BlackBerry ve şarkıcı Alicia Keys’in yolları ayrıldı

BlackBerry geçtiğimiz yıl 30 Ocak tarihinde BlackBerry 10’u tanıttığı etkinlikte ünlü şarkıcı Alica Keys’in şirkette küresel kreatif direktör olarak görev yapmaya başladığını duyurmuştu. Ancak BlackBerry ve Keys arasındaki bu işbirliği fazla uzun sürmedi. BlackBerry tarafından CTV’ye yapılan açıklamada Keys’e teşekkür edilirken, ünlü şarkıcının görev süresi boyunca hangi icraatlarda bulunduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

alicia-keys-blackberry-300113

Keys BlackBerry’deki görevine başlarken ünlü şarkıcının şirketin geleceğine ilham vermesinin amaçlandığı belirtilmişti. BlackBerry ve Keys arasındaki işbirliğinin benzerleri diğer ünlüler ve teknoloji şirketleri arasında da görülse de, BlackBerry’nin Keys seçimi tartışma yaratmıştı. Zira oldukça aktif bir iPhone kullanıcısı olan Keys’in anlaşma öncesinde kendisi için geliştirilen bir iPhone uygulaması mevcuttu. Anlaşmanın ardından oldukça hareketli olan Instagram hesabını da kullanmayı bırakan Keys’in BlackBerry ile sözleşme imzaladıktan 1 ay sonra iPhone’u aracılığıyla bir tweet attığı ortaya çıkmış, ünlü şarkıcı hesabının ele geçirildiğini iddia etmişti. Twitter üzerinden yayınladığı yeni yıl mesajını iPad’i aracılığıyla yazan Keys’in eski göz ağrılarına dönme konusunda fazla bir sıkıntı yaşamadığı rahatlıkla anlaşılıyor.

BlackBerry ve Keys’in yollarının ayrılması Kanadalı şirketin geri dönme çabaları çerçevesinde atılan bir adım olarak değerlendirilebilir. Geçtiğimiz yılı büyük zararla kapatan şirketin satışının gerçekleşmemesinin ardından CEO Thorsten Heins ve çok sayıda üst düzey yönetici görevlerinden ayrılmış, geçici CEO’luğa ise John Chen getirilmişti.

İlgili >> CTV

İLGİLİ HABERLER