Manşetler

BlackBerry A10 daha düşük çözünürlüklü bir ekranla gelebilir

BlackBerry A10 ile ilgili çeşitli detayların dün ortaya çıkmasının ardından yılın sonlarına doğru beklenen yeni BlackBerry amiral gemisiyle ilgili yeni sızıntılar meydana gelmeyi sürdürüyor. Teknoloji haber sitesi BGR tarafından paylaşılan görüntüler BlackBerry’nin mevcut serisine göre daha yuvarlak bir tasarımla karşılaşacağımızı gösteriyor.

blackberry-a10-sizinti-120713-1

A10 olduğu iddia edilen cihazı gösteren fotoğraf bulanık olduğu için detaylar tam olarak anlaşılamıyor, ancak karşımızda daha yuvarlak köşelere ve BlackBerry Z10’a göre biraz daha gösterişsiz bir cihazın durduğu belli oluyor. Cihazın arka bölümü görünmüyor, ancak BlackBerry Q10’unkine benziyor olabilir.

Sızdırılan bir başka görüntü de BlackBerry A10’dan alındığı iddia edilen bir ekran görüntüsü. Telefon Aristo model adıyla listeleniyor, bu model adının bir süredir A10’u anmak için kullanılan kod adı olduğunu düşündüğümüzde bu son sızıntıların pek de boş olmadığı ortaya çıkıyor.

BGR’nin haberinde ye BlackBerry A10’un ekranının 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Bu çözünürlük değeri hem son günlerin popüler akıllı telefonlarının hem de BlackBerry Z10’un ekranlarının çözünürlüklerinden daha düşük. Eğer BlackBerry oyunseverlere odaklanmak istiyorsa, daha yüksek çözünürlüklü bir ekranın kullanımı daha iyi olabilir.

blackberry-a10-aristo-120713

BlackBerry A10’un 5 inç Super AMOLED ekran, 2 GB RAM ve çift çekirdekli işlemci gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacağı söyleniyordu. Telefonun önümüzdeki kasım ayında çıkması ve mevcut BB10 akıllı telefon serisine katılması bekleniyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER