Teknoloji

BlackBerry 7 OS tanıtıldı, eski cihazlar için güncelleme olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM BlackBerry OS 6.1 güncellemesinin adına göre çok daha fazla yenilik getirdiğini düşündü ve bu ona BlackBerry 7 gibi yepyeni bir ad verdi. BlackBerry Bold Touch akıllı telefonlarıyla birlikte önümüzdeki yaz aylarında çıkış yapması beklenen bu yeni işletim sistemiyle kullanıcı deneyiminin daha kolay ve daha hızlı hâle getirilmesi hedefleniyor.

Hem telefondaki içerik hem de web üzerinde sesle başlatılan aramalar gerçekleştirme, JIT (just-in-time) adlı JavaScript derleyicisi ve HTML video desteği barındıran geliştirilmiş web tarayıcısı gibi yeniliklerin yer aldığı BlackBerry 7’nin bir parçası da BlackBerry Balance. Bu özellik kişisel ve profesyonel hayatınızda kullandığınız içerik ve uygulamaları birbirinden düzgün şekilde ayrıştırmanızı sağlıyor.

RIM, BB7 ile birlikte geriye dönük desteğin sunulmayacağına dikkat çekti. Bu demek oluyor ki, eski cihazlar, BlackBerry 6 ile çalışıyor olsalar bile, bu yeni işletim sistemine güncellenemeyecek. Bu, işletim sisteminin altta çalışan grafik donanımına ne derece bağlı olduğunu gösteriyor. Yeni tanıtılan dokunmatik destekli Bold cihazları bu işin altından kalkacak şekilde geliştirilmiş durumda.

İlgili – RIM

İLGİLİ HABERLER