Manşetler

BlackBerry 6 destekli BlackBerry Curve 3G resmiyet kazandı

Geçtiğimiz hafta detayları internete sızan, daha önce de birkaç kez fotoğraflarına internette rastladığımız BlackBerry Curve 3G nihayet RIM tarafından resmen duyuruldu. RIM’in yeni BlackBerry’sinde 2 megapiksellikl kamera, çift bant UMTS/HSPA desteği ve 2.8 inç’lik QVGA ekran yer alıyor. BlackBerry 6 ile de uyumlu olan bu telefon OS 6’nın çıkacağı 2010 sonuna kadar BlackBerry 5 ile idare edecek.

Tam donanımlı QWERTY klavye, optik trackpad, WiFi b/g/n, GPS, 3.5 mm’lik kulaklık çıkışı ve micro USB portuna da sahip olan bu telefonun 900/1700/2100 MHz UMTS 3G ve dört bant GSM/EDGE hücresel bağlantı tiplerini desteklediği belirtiliyor.

BlackBerry Curve 3G ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

RIM yeni BlackBerry Curve 3G’yi piyasaya sunuyor

Popüler BlackBerry Curve zincirinin yeni üyesi, zengin özelliklerinin yanı sıra, hızı, kullanım kolaylığı ve BlackBerry 6 ile uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor

RIM, popüler  BlackBerry Curve serisi akıllı telefonlarına bir yenisini ekledi: BlackBerry® Curve? 3G. Hızla artan akıllı telefon alıcılarına güçlü ve uygun maliyetli bir seçenek sunmak üzere tasarlanan BlackBerry Curve 3G, dünya çapındaki yüksek hızlı 3G (HSDPA) ağlarını destekliyor. Cihaz, kullanıcılarına evde, işte ve mobil oldukları her yerde tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için ayrıcalıklı iletişim özellikleri sunuyor.

BlackBerry Curve 3G; hızlı ve hatasız yazım için tam QWERTY klavye, rahat navigasyon için optik trackpad, dahili GPS ve Wi-Fi® yanı sıra  müzik severlerin mobil durumdayken şarkılarına kolaylıkla erişebilmeleri için özel medya tuşları içeriyor. Yeni BlackBerry Curve 3G ayrıca, video kayıt özellikli kameraya ve 32 GB’a kadar hafıza kaydı sağlayan mikro SD/SDHC yuvasına sahip. Yeni akıllı telefonun 3G ağı desteği ise internette gezinmeyi ve internet üzerinden müzik dinlemeyi kolaylaştırıyor. Yeni BlackBerry Curve 3G kullanıcılarına aynı zamanda telefondayken internette sörf yapma, BlackBerry® Messenger’ı (BBM) kullanma ve popüler sosyal ağlar üzerinden bulundukları yerleri  arkadaşlarıyla paylaşma olanağı da sağlıyor.

Yeni BlackBerry Curve 3G  akıllı telefonları içerisinde BlackBerry® 5 yazılımı bulunuyor, ancak yeni cihaz BlackBerry 6 ile de uyumlu çalışabiliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde duyurulan BlackBerry 6, BlackBerry markasını diğer telefonlardan ayıran ve güvenilir özelliklerini barındırırken güçlü ve kullanımı kolay yepyeni bir tecrübeyi beraberinde getiriyor. Operatörlerin de çalışmalarıyla beraber BlackBerry Curve 3G?nin gelecek aylarda BlackBerry 6 ile uyumlu çalışması bekleniyor.

Yeni BlackBerry Curve 3G’ye (9300 modeli), Ağustos ayı itibariyle dünyada çeşitli operatörler aracılığıyla ulaşmak mümkün olacak.


İLGİLİ HABERLER