Teknoloji

BlackBerry 10 işletim sisteminin fişi çekiliyor

BlackBerry 10BlackBerry, telefon pazarındaki mağlubiyetini sonunda kabul etmişe benziyor. Şirket, BlackBerry 10 (BB10) işletim sistemiyle yüklü gelen yeni bir telefon üretmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine kendisini önde gelen bir Android cihaz üreticisi olarak konumlamayı tercih eden BlackBerry, bireysel kullanıcılardan ziyade kurumsal kullanıcıların ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

The National’a konuşan BlackBerry CEO”su John Chen, şirket olarak en az iki yıl boyunca mevcut BB10 cihazlarını desteklemeye devam edeceklerini, ancak bu süreç içinde işletim sisteminin yüklü olduğu yeni cihazlar üretmeyeceklerini dile getirdi. Kanadalı üretici, önümüzdeki dönemde odak noktasını orta seviye Android telefonlara çevirecek.

Chen, röportajında şirketin Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu Priv’e dair önemli itiraflarda bulundu. BlackBerry CEO’su Priv’in şirketin müşteri kitlesi için çok “pahalı” ve “üst sınıf” olduğunu belirtti. Chen, ilk Android cihazlarını üst sınıfta konumlandırmalarının kendileri açısından pek de mantıklı bir karar olmadığını ifade etti.

Kanadalı üreticinin CEO’su, pek çok kurumsal müşterinin kendisine “Sizin telefonunuzu satın almak istiyorum ama 700 dolar çok yüksek bir rakam. 400 dolarlık cihazlar bize daha uygun.” şeklinde ifadeler kullandığını belirtti. Chen, BlackBerry’nin Android’de eğlenceden ziyade kurumsallığa odaklanacağını belirtti.

Android’i gerçek manada güvenli hâle getiren tek üretici olduklarını söyleyen Chen, BlackBerry’nin herkes tarafından bilinen güvenlik özelliklerini herkes için daha erişilebilir hâle getirmeyi istediklerini söyledi.

WhatsApp ve Facebook’un desteklerini sonlandırmasıyla birlikte BlackBerry 10’un geleceğine dair beklentiler biraz daha cılızlaşmıştı. Dolayısıyla resmi açıklamanın kulağa pek şaşırtıcı gelmediğini söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER