Teknoloji

BlackBerry 10 cihazlarının gecikmesinde hazır olmayan QNX platformu şüphesi sürüyor

RIM’in BlackBerry 10 ile çalışan cihazlarının gecikecek olmasının sebeplerine yönelik tartışmalar devam ediyor. Analistler gecikmenin, RIM’in iddia ettiği gibi sadece işlemciyle ilgili olamayacağını, yazılımla ilgili önemli problemler olduğunu iddia ediyor. Geçtiğimiz ay çıkan dedikodulara göre gelecek nesil BlackBerry telefonlarında çalışacak bu işletim sisteminin işlevleri henüz yeterli seviyede değil. Bunu bilen bir RIM yöneticisi de eşbaşkanlardan Mike Lazaridis’i yatırımcılara yalan söylemekle suçlamıştı.

RIM ise BlackBerry 10’un gecikmesiyle ilgili olarak çıkan dedikoduları yalanlamış ve BlackBerry 10 yüklü cihazların yılın ikinci yarısında çıkmasının nedeninin gelecek nesil LTE yongasetlerin beklenmesine dayalı stratejik bir karar olduğu yönündeki açıklamasını tekrarlamıştı. Ne var ki, bu açıklama anlistleri ikna etmekte yeterli olamıyor. Jefferies & Company analisti Peter Misek, RIM’dekilerin donanımı ve işletim sistemini aynı zamanda hazır etmeyi beceremediklerini düşünüyor.

RIM’in BlackBerry 10’un işlemci gücü ve batarya hususundaki gereksinimlerini mevcut nesil işlemcilerin karşılayabileceği bir seviyeye indiremediğinden şüphe duyuluyor. Zayıf işlev gösteren prototipleri gören RIM de daha yüksek performanslı işlemcilerin gelmesini beklemek zorunda kalmış olmalı. Zaten JPMorgan Chase analistlerinden Rod Hall da benzer bir durumu dile getiriyor. Hall, cihazların gecikmesine neden olan problemlerden bir tanesinin BlackBerry 10 yazılımındaki gecikme olduğunu, bunun da işlemci seçiminin yeniden gözden geçirilmesine ve dolayısıyla yeni bir gecikmeye neden olduğunu belirtiyor.

İlgili – NYTimes

İLGİLİ HABERLER