Teknoloji

BitTorrent Now macerası iki CEO’nun birden kovulmasıyla son buldu

bittorrent nowBitTorrent medya alanında oldukça iddialı yatırım ve hedeflerle yola çıkmıştı. Ancak alınan radikal kararlar, yatırımların karşılığının alınamadığını ve hedeflere ulaşılamadığını gözler önüne seriyor. Altı aydan kısa bir süre önce faaliyete geçen çevrim içi medya servisi BitTorrent Live kapatılırken, şirketin Los Angeles’taki stüdyosunun kapısına da kilit vuruldu. Ancak asıl çarpıcı sonuç ise şirketin iki CEO’sunun birden işine son verilmesi oldu.

Variety’de yer alan habere göre, söz konusu değişiklikler BitTorrent kurucusu Bram Cohen tarafından gönderilen bir e-postayla çalışanlara duyuruldu. Alınan kararlar çerçevesinde sayısı henüz tam olarak bilinmeyen bir grup çalışanla da yolların ayrıldığı söyleniyor. Jeremy Johnson ve Robert Delamar’ın beraber yürüttüğü CEO’luk görevine ise CFO Dipak Joshi getirildi.

Johnson ve Delamar’ın BitTorrent yönetim kurulundaki görevleri de son buldu. İkili, geçtiğimiz nisan ayında eş CEO’lar olarak işbaşı yapmıştı. BitTorrent’in medya içerik üretimi konusunda yeni bir odak sunmayı vadeden ikili, kısa süre içinde BitTorrent Now’ı hayata geçirmişti.

BitTorrent Now bağımsız içeriklere odaklanmıştı

Netflix ve Spotify karışımı bir servis olarak nitelenebilecek BitTorrent Now, bağımsız içerik üreticilerinin çalışmalarına odaklanma yoluna gitmişti. Johnson ve Delamar’ın ayrılık nedenleri konusunda resmi bir açıklama gelmese de, kaynaklar BitTorrent Now için yapılan harcamların kontrolden çıkmış olmasının bu durumda etkili olduğunu iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER