Teknoloji

BitTorrent canlı yayın platformu BitTorrent Live’ı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bittorrent liveBitTorrent yıllardır kendi geliştirdiği tescilli canlı yayın teknolojisi üstünde çalışıyor. Bu çalışmaların ilk meyvesi olarak nitelenebilecek özel canlı yayın uygulaması da sonunda yayınlanıyor.

Bu hafta itibarıyla Apple TV’de yerini alacak olan BitTorrent Live isimli uygulama, önümüzdeki ay iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşacak. Çok sayıda küçük ölçekli kanala ait ücretsiz içerikleri barındıracak olan uygulama, önümüzdeki dönemde ekstra içerikleri de kullanıcılara farklı abonelik paketleri çerçevesinde ulaştıracak.

BitTorrent’in canlı yayın platformu ilk etapta popüler kanallar barındırmayacak. Ancak şirketin sunulan kategori sayısını mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalıştığı söylenebilir. Boks ve MMA için Fightbox, sanat filmleri için Filmbox Arthouse, canlı club ortamını yaşamak için Clubbing TV ve servetin nasıl kazanıldığını, kullanıldığını ve tadının çıkarıldığını anlatan AWE gibi kanallar BitTorrent Live’da yer alacak.

BitTorrent Live’da esas önemli olan kısım ise içerikten ziyade teknoloji. Torrentlerin büyük ölçekli indirme işlemlerinin maliyetlerini kullanıcılar arasında dağıtması gibi, canlı yayın teknolojisi de her izleyiciyi bir yayıncıya dönüştürüyor. Şirket, bu teknolojinin canlı yayınlardaki gecikme problemini çözeceğine inanıyor.

MLB.com yöneticisi Bob Bowman ile gerçekleştirilen bir röportaja gönderme yapan BitTorrent, canlı yayınları internet üzerinden çok sayıda kişiye ulaştırma konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekmeye çalıştı. ABD’de kimsenin internet üzerinden 10 milyon yayını eş zamanlı biçimde yapamayacağını söyleyen Bowman, kimsenin buna yaklaşamayacağını belirtti. 5G gibi yeni teknolojilerin bu problemi çözeceğini dile getiren Bowman, bunun için gerekli altyapının inşa edilmesinin yıllar alacağını belirtmişti. BitTorrent Live ile yeni bir altyapının kurulmasını beklemeye gerek kalmadan internet üzerinden geniş kitlelere gecikmesiz canlı yayın yapmak mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER