Teknoloji

Çin para aklama için kullanılabileceği gerekçesiyle Bitcoin’in bankalarda kullanımını yasakladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bilinirliği her geçen gün artan sanal para birimi Bitcoin’in Çin’deki finansal kurumlarda kullanımı yasaklandı. Çinli yetkililer karara gerekçe olarak sanal para biriminin spekülasyonlarda ve yasadışı faaliyetlerde kullanılma ihtimalini gösterdi. Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası tarafından açıklanan kararda bireylerin Bitcoin kullanmaya devam edebileceği, ancak risklerin sorumluluğunun da kullanıcılarda olduğu belirtildi. Açıklamanın ardından 1100 dolar seviyesinde olan Bitcoin’in değeri 970.62 dolara geriledi.

bitcoin-060513

Bitcoin son zamanlarda Çin’de popülaritesini ciddi oranda artırmıştı. Bu hafta içinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde ülkenin en büyük Bitcoin döviz bürosu olan BTC China’nın para biriminin resmi olarak tanınması ve alışverişlerde kullanılabilmesi için yetkililerle görüşmelere başladığı ifade edilmişti. BTC China CEO’su Bobby Lee geçtiğimiz hafta içinde yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in Çin’de ”gri bir bölge” içinde olduğunu dile getirmiş, daha sonra Bloomberg’e verdiği demeçteyse Bitcoin’i para birimi olarak kabul ve regüle etmenin Bitcoin’i tüketimde kullanımına katkı sağlayacağına dikkat çekmişti.

Para birimi konusunda sıkı politikalar uyguladığı bilinen Çin’in henüz hiçbir ülkede bir düzenleme görmemiş Bitcoin için önlem alması sürpriz olarak karşılanmazken, yapılan açıklamada Çin merkez bankasının Bitcoin’in oluşturduğu riskleri yakından takip etmeyi sürdüreceği ve para biriminin kara para aklama faaliyetlerinde kullanımının önüne geçmek için gerekenlerin yapılacağının altı çizildi.

İlgili >> Reuters, Bloomberg

İLGİLİ HABERLER