Teknoloji

Bitcoin bozdurma servisinden 61 milyon dolarlık hırsızlık

bitcoin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bitcoinKorsanlar Bitcoin bozdurma servislerinden Bitfinex’e sızarak çeşitli müşteri hesaplarından 61 milyon dolar civarında parayı çekti. Şirketten gelen duyuruya göre, bu ihlâlin nedenleri hâlâ belirsizliğini koruyor, ancak saldırganlar Bitfinex’in para çekim işlemleriyle ilgili zorunlu sınırlarını bypass etmiş gibi görünüyor.

Açıklamada hırsızlık konusunda idari organlara ihbarda bulunulduğu ve onlarla birlikte hareket edildiği belirtilirken, olaya yol açan nedenlerin ve bu sızmanın sonuçlarının ortaya çıkarılması sırasında müşterilerden de sabır beklendiği dile getiriliyor.

Bitfinex dün öğleden sonra Türkiye saatiyle 17:00’de daha fazla hırsızlık olayının yaşanmaması için ticari işlemleri durdurdu. Kullanıcılar kendi hesaplarının etkilenip etkilenmediğini görmek için herkese açık zincir işlemleri kontrol edebilirler. Bitfinex topluluk yöneticisi Zane Tackett, Reddit üzerinden yaptığı açıklamada hırsızlık olayı neticesinde 119 bin 756 bitcoin’in, ya da mevcut kur oranlarına göre kabaca 61 milyon dolar tutarında paranın çalındığını kaydetti. Bitfinex’in bu kadar büyük miktarda bir kaybı atlatıp atlatmayacağı bilinmez, ancak bazı veya tüm birikimlerin yerine konulması imkanı hâlâ bulunuyor.

Tackett, bir başka Reddit başlığında da Bitcoin paralarının izini sürmeye odaklandıklarını ve şu anda ilgili otoritelerle çalıştıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER