Teknoloji

Bing iOS uygulaması çekilen fotoğraf üzerinden görsel arama yapabilecek

bing iosBing iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılar için faydalı ve küçük bir yeniliği beraberinde getiriyor. Uygulama içinden çekilen fotoğraflarla görsel arama yapabilme yeteneğine kavuşan Bing, ilgili ve benzer sonuçları kullanıcılarla paylaşıyor.

Google, “tersine görsel arama” olarak nitelenebilecek benzer bir özelliği uzun süredir hem masaüstünde hem de mobilde sunuyor. Ancak Google’ın mobil ortamda sunduğu görsel arama daha çok web’de bulunan resimler üzerine odaklanırken, Bing’in sunumunda kullanıcılar tarafından keşfedilen şeylerin üzerine arama yapıldığı ön plana çıkıyor.

VentureBeat sitesi, Bing’in iOS uygulamasına eklenen arama özelliğinin Google Googles uygulamasına daha yakın bir yerde durduğuna dikkat çekiyor. Söz konusu uygulama da benzer bir şekilde kullanıcılara fotoğraf çekerek görsel üzerinden arama yapabiliyor. Ancak bir süredir güncellenmeyen Google Googles, sonuç kısmında sadece bilgilendirici öneriler yapmakla yetiniyor. Bing iOS uygulamasının henüz iTunes App Store Türkiye mağazası üzerinden indirilemediğini de ayrıca belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER