Teknoloji

Bill Gates Novell davasında ifade verecek

1994 yılında Novell, Microsoft’un tekel kurduğunu ve Microsoft Word ile rekabet eden WordPerfect programının kuyusunu kazmakta olduğunu iddia etmişti. Bu, Microsoft’a yöneltilen monopolistik suçlamaların ne ilki ne de sonuncusu oldu. İlginçtir ki, bu dava geçtiğimiz mayıs ayında tekrar görülmeye başlandı.

Bloomberg’in haberine göre söz konusu dava yaklaşık sekiz yıl önce ABD idaresi tarafından Microsoft’a karşı açılan antitröst davasının yan ürünlerinden bir tanesi. Novell’ın iddiaları alt mahkeme tarafından reddedilmişti. Temyiz mahkemesiyse Novell’ın 1996 yılında WordPerfect’i Caldera’ya satarken davayla ilgili haklarından vazgeçmediğine hüküm getirmişti. Sonuç olarak dava Mayıs 2011’de yeniden açıldı.

Novell, WordPerfect’in bir zamanlar pazarın en popüler kelime işlemcisi olduğu iddiasında ve Microsoft’un izlediği rekabet dışı davranışların ise kendisine pay kaybettirdiği düşüncesindeydi. İşin ilginç tarafı, yeniden açılan dava doğrultusunda Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de tanık sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Hatta Gates’in çapraz sorguya tutulacağı da beklentiler arasında.

İlgili – Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER