Teknoloji

Bill Gates: FBI’ı savunduğumun düşünülmesinden dolayı üzgünüm

bill gates

Bill Gates

Apple ve FBI arasındaki “şifreleme” kavgası, teknoloji dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor. Sektörün önde gelen pek çok ismi Apple’dan yana tavır alsa da, Microsoft kurucusu Bill Gates’in The Financial Times’a yaptığı açıklamalar, kendisinin yaşananlarda FBI’ın tarafında olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Bloomberg’e konuşan Gates, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve tartışmada FBI’dan yana çıktığının düşünülmesinden dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Teknoloji sektörün genelindeki mevkidaşlarına kıyasla daha “orta yolcu” bir yaklaşım içinde olan Gates, ne FBI’dan ne de Apple’dan yana tavır alıyor ve problemlerin daha geniş ölçekte tartışılması önerisinde bulunuyor. Doğru teminatlar eşliğinde devlete bazı olayların gelecekte daha kötü bir seyre girmesini önlemek için bazı haklar sunulabileceğini söyleyen eski Microsoft CEO’su, sistemin devlet gücü, güvenlik ve gizlilik gibi dengelerin göz önünde bulundurulmasıyla kurulması gerektiğini ifade etti.

Gates, tartışmadaki tarafının sorulması üzerine ise “İlgili davada ne olacağına mahkeme karar verecek.” dedi. Microsoft kurucusu, geniş ölçekli sorun çözüm platformu olarak ise ABD Kongresi’ni gösterdi.

The Financial Times’ta yer alan haberde, Gates’in Apple’ın San Bernardino katliamı zanlısının iPhone’una erişim sağlanması konusunda FBI’ın taleplerine uyması gerektiğini savunduğu belirtilmişti. Haberde eski Microsoft CEO’sunun “Telefon şirketlerinin bilgilerine ulaşmak banka kayıtlarına ulaşmaktan farklı olmamalı.” sözlerine yer verilmiş ve talebin bir kere karşılanmasının başka taleplerin de geleceği anlamını taşımadığını söylediği belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER