Teknoloji

Bilgisayar korsanı aralarında Facebook ve Twitter şifrelerinin de bulunduğu 2 milyon şifreyi ele geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güvenlik şirketi Trustwave’e göre, bir bilgisayar korsanı aralarında Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo ve LinkedIn gibi platformlara ait şifrelerin de bulunduğu toplam 2 milyon şifreyi ele geçirdi. Saldırganın toplam 92 ülkede kullanıcıların bilgisayarlarına keylogging yazılımı yerleştirdiği ve böylelikle kullanıcılar klavyenin tuşlarına basarken giriş bilgilerini kaydettiği ifade edildi.

facebook-giris-051213

CNN Money’de yer alan habere göre, şirketler bu saldırıdan etkilenmedi. Ancak Facebook, Twitter ve LinkedIn saldırıya maruz kalan kullanıcılarını uyararak, şifrelerini sıfırladı. Saldırıda kullanılan keylogging yazılımının Pony botnet kumandasının farklı bir versiyonu olduğu belirtilirken, Trustwave araştırmacıları botnet kumandasının temel kullanım alanının şifreleri çalmak olduğuna dikkat çekti. Saldırıyla birlikte 1.5 milyon web sites, 320 bin e-posta, 41 bin FTP ve 3 bin uzak masaüstü giriş bilgisi saldırganın eline geçmiş oldu.

Ancak Trustwave’in açıkladığı sık kullanılan şifre kombinasyonlarına bakıldığı zaman keylogging yazılımının bile aşırı güç sınıfına girdiğini söylemek mümkün oluyor. Şirkete göre en sık kullanılan şifre kombinasyonları olarak ”123456789”, ”123456”, ”1234” ve ”password” dikkat çekiyor.

İlgili >> Trustwave, CNN Money

İLGİLİ HABERLER