Teknoloji

Betaworks web’den video içeriklerini toplayan Digg Video’yu hayata geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Betaworks’ün sahibi olduğu Digg, yeni servisi Digg Video ile mevcut makale toplama özelliğine dikey bir boyut ekliyor. Pocket-lint sitesine konuşan Digg CEO’su Andrew McLaughlin, Digg’in ana sayfasındaki videolu hikayelerden sürekli tık aldıklarını fark ettiklerini ve Digg Video’nun özellikle video içerikleriyle ilgilenen kitle için olduğunu belirtti.

digg-video-061113

Digg’in video etiketi barındıran hikayelerinin siteye diğer hikayelere kıyasla daha fazla trafik çekmesi nedeniyle gerçekleştirilen dikey hamlenin ürünü olan Digg Video’ya digg.com/video adresi üzerinden erişiliyor. Öne çıkarılmış bir video sayfanın tepesine yerleştirilirken, diğer videolar da iki kolona bölünmüş bir biçimde ekrana yerleştiriliyor. McLaughlin her gün düzinelerce videonun bu sayfada gösterileceğini dile getirirken, Digg’e önemli ölçüde trafik sağlayan iOS ve Android uygulamalarının da pek yakında video desteğine kavuşacağı açıklandı.

McLaughlin videolar için ana sayfadan farklı bir mecra oluşturmalarının gerekçesi olarak ana sayfayı videolarla doldurarak yazılı içerikleri arka plana atmayı istememelerini gösterdi ve bunun için en iyi yöntemin de ayrı bir sekme oluşturmak olduğunu belirtti. Bu iş için sürekli olarak internette video tarayacak bir çalışanları olduğunu söyleyen McLaughlin, kullanıcıların Twitter akışlarında göremeyecekleri videoları Digg Videos’ta göreceğini belirtti.

Digg’in dönüşümü hakkında da konuşan McLaughlin sitenin ilk başta sosyal bir yapıyla hazırlandığını, ancak günümüzde Digg’i ilk haliyle sürdürmenin saçma olacağını hissettiklerini ifade etti. İnatçı olmaları durumunda kullanıcıların haklı olarak kendilerine güleceğini söyleyen CEO, bunun yerine siteye daha fazla kullanıcı etkileşimi ve değer getirmesini umdukları bir modelin öncülüğünü yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlgili >> Pocket-lint

 

İLGİLİ HABERLER