Manşetler

Beşinci nesil iPhone’da antenler Apple logosuna entegre edilebilir

Apple’ın iPhone 4’te kullandığı camdan yapılmış arka panelden vazgeçerek iPhone 5 ile birlikte alüminyum kasaya geçmeyi planladığı söyleniyor. Böylelikle hem çatlama ve çizilme gibi sorunların önüne geçilmesi hem de boya ile ilgili ince işlerin sorun olmaktan çıkarılması öngörülüyor.

Macotakara’nın bir kaynağının belirttiğine göre, bu yeni metal arka plakada yer alacak Apple logosuna WiFi, hücresel ve diğer antenler entegre edilcek. Bu durumda mevcut iPhone 4’teki kenarlara yerleştirilmiş anten tasarımında vazgeçilmiş olacak. iPhone 4’ün cam tabanlı tasarımının Apple’ı sağlamlık ve ağırlık konusunda şüpheye düşürdüğü belirtiliyor. Anten tasarımıyla ilgili problemler de Apple’ın iPhone 4 satın alanlara ücretsiz kılıf dağıtmasına neden olmuştu. Piyasaya çıkışı bir türlü gerçekleşmeyen beyaz renkli iPhone 4’ün üretim aşamasında boyama işlemlerinde yaşanan zorluklar da camdan vazgeçilmesi için bir sebep oluşturuyor.

Öte yandan Macotakara’nın haberinde Apple’ın iPad 2 ile birlikte tanıttığı çift çekirdekli Apple A5 işlemcisinin önümüzdeki haziran veya temmuz aylarında beklenen yeni nesil iPhone’da da bulunacağı iddia ediliyor.

Bu arada Apple, alüminyumun ötesindeki materyalleri, örneğin Liquidmetal’i (likit metal) dahilinde tutuyor olabilir. Apple’ın geçen yıl yatırım yaptığı bu teknoloji şu anda sadece SIM kart çıkarma aracında kullanılıyor. Likit metal çizilme, korozyon ve yağlanmaya karşı dayanıklı, ayrıca titanyum kadar da güçlü.

İlgili – Macotakara

İLGİLİ HABERLER