Manşetler

Beşinci nesil iPhone kasım ayında çıkacak dedikodusu

Beşinci nesil iPhone ile ilgili yeni dedikodular ortaya çıkmaya devam ediyor. İngiliz perakendeci Phones4U’dan bazı kaynaklar beşinci nesil akıllı telefonun 21 Kasım günü İngiltere’de piyasaya çıkacağını T3’ün kulağına fısıldamış. Her ne kadar Apple tarafından doğrulanan bir durum olmasa da, çıkan bu tarih en son ortaya atılan eylül ayı tahminiyle tam anlamıyla örtüşmüyor gibi.

Apple iPhone’u tanıttıkten yaklaşık 10 gün kadar sonra aralarında İngiltere’nin de bulunduğu gelişmiş pazarlarda piyasaya sürüyor. Eğer eylül ayı içinde bir lansman olacaksa iPhone 5’in en geç ekim ayı ortalarında İngiltere’de de piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz. 21 Kasım senaryosunun tutması için Apple’ın gelecek nesil iPhone’u ekim ayının sonlarına doğru veya kasım ayının başında çıkarması gerekir. Tabii ki, bu tahminleri Apple’ın geçen yıllardaki alışkanlıklarından yola çıkarak yapıyoruz, ancak iPhone 5’i yaz aylarında tanıtmayarak büyük bir geleneği bozması beklenen Apple diğer gelenekleri de alt üst edebilir.

Gelecek nesil iPhone ile ilgili detaylar şu an için belirsizliğini korumaya devam ediyor. Bazı dedikodular Apple’ın kapsamlı bir yenileme çalışması yaptığını ve cihazı MacBook Air’dan ilhâm alan bir tasarımla çıkaracağını işaret ederken, bazıları ise daha orta seviye bir güncellemenin geleceğini, 1 GHz’lik çift çekirdekli A5 işlemci, HSPA+ desteği gibi teknik özelliklerin yer alacağını ve cihazın iPhone 5 yerine iPhone 4S adını taşıyacağını öne sürüyor.

Bu dedikodulara Apple tarafından herhangi bir yorumda bulunulmadığını tekrar hatırlatalım.

İlgili – T3

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER