Teknoloji

Belkin yeni USB-C uyumlu kablolarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

belkin-usb-c-kablo-120315

Belkin de duyurduğu çeşitli kablolar, adaptörler ve özel donanımlarla Apple ve Google’ın da bulunduğu USB-C arenasına giriş yapıyor. Bu yeni cihazların birçoğu eski çevresel birim aygıtlarını MacBook’un hızına uydurmak için tasarlanmış.

USB 2.0, USB 3.0 ve ethernet seçenekleri sunan cihazların satışına önümüzdeki yaz aylarında başlanacak. USB 3.1’den USB-C’ye kablonun fiyatı yaklaşık 30 dolar olacak. USB-C 3.1’den Micro-B kablosu ve USB-C 3.1’den USB-A kablosunun fiyatı da aynı fiyata sahip olacak. USB-C 2.0’dan Mini-B, USB-C 2.0’dan USB-A ve USB-C 2.0’dan USB-B kablolarının fiyatları da 20 dolar olarak belirlenmiş.

Son olarak bir de USB-C’den gigabit ethernet porta dönüşümü ağlayan adaptör bulunuyor. Onun fiyatı henüz belirlenmedi.

USB-C, uçların porta her iki yönden de bağlanabilmesi nedeniyle büyük kolaylık sağlayan bir standart olarak nitelendiriliyor. Yine de, bir karışıklığa yol açma potansiyeli de bulunuyor.

USB-C ekosisteminde iki tür kablo bulunuyor; normal ve şarj. Normal kablolar en fazla 10 Gbps hızında USB 3.1 veri iletim hızlarını destekliyor, aynı zamanda cihazların şarjına da izin veriyor. Şarj odaklı kablolar da veri iletimine izin veriyor, ancak bunu ancak USB 2.0 mertebelerindeki hızlara kadar yapabiliyor.

Belkin şimdiye kadar çeşitli dağıtım aygıtlarının duyurularını gerçekleştirmişti. Bunların arasında Mac’e Thunderbolt portu üzerinden bağlanan bir dağıtım noktası da bulunuyor. Şirketin gelecekte USB-C portuna bağlanan yerleştirme istasyonları çıkarmasını bekleyebiliriz. Her ne kadar Thunderbolt 2’den daha düşük bant genişliğine sahip olsa da, USB-C de sadece veri aktarımını değil, görüntü aktarımı ve dizüstü bilgisayarın şarj işlemleri için kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER