Manşetler

Belirlenen takvimin gerisinde kalan iOS 7 yeni bir görünümle gelecek

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS Android gibi rakiplerinin aksine görsel bakımdan ilk gündekine yakın bir yerde duruyor. Kimi kullanıcılar bu durumdan memnun olsa da, bazı kullanıcıların ortada bir değişim olmamasından dolayı rahatsız olduğu bir gerçek. Dolayısıyla, Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Jony Ive, şirketin kullanıcı arayüzü geliştirme çalışmalarının başına getirildiği zaman iOS’un yıllardır aynı kalmasından rahatsız olan pek çok kullanıcıda bir değişim umudu belirdi.

ios-uygulamalar-2012-27121201

Apple’ın her yıl düzenlediği WWDC’ye yaklaşık iki ay kala, tüm gözler iOS 7’ye çevrilmiş durumda. Ancak Daring Fireball’dan Josh Gruber’e göre, iOS 7’yi geliştirme çalışmaları planlanan takvimin gerisinde seyrediyor. Gruber iOS 7’yi daha önce belirlediği zamana yetiştirmek için OS X ekibinden bazı mühendisleri iOS ekibine yönlendirdiğini dile getirdi. Apple için söz konusu durum pek yabancı değil. Gruber’in de hatırlattığı gibi, şirket 2007 yılında iPhone projesine ağırlık verdiği için OS X ekibinden mühendisleri bu projeye yönlendirmiş ve Mac OS X 10.5 Leopard’ın çıkışı ertelenmişti. iPhone beklendiği gibi haziranda hazır olurken, Leopard haziran yerine 2007’nin ekim ayında satışa sunulmuştu.

Ive’ın iOS 7 için daha modern ve görsel anlamda daha düz bir tasarım hazırladığı belirtilirken, Scott Forstall’ın ayrılığının ardından iOS ekibinde yaşanan değişimin geliştirme zincirini de etkilediği ifade edildi. Şirkette yaşanan değişimden bağımsız olarak, tasarımsal anlamda değişikliklerin yapılmasının dahi normal bir iOS güncellemesine kıyasla daha uzun zaman alacağı kesin. iOS 7’nin gelişim takviminde planların gerisinde kalmasının önümüzdeki yaz satışa sunulacağı söylenen yeni iPhone’u etkilemesiyse pek beklenmiyor. Apple’ın daha düşük öncelik verdiği ürün ve servislerin yaşanan bu zaman sıkışıklığı nedeniyle ertelemelere maruz kalması daha yüksek bir ihtimal.

İlgili >> Daring Fireball, iMore

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER