Teknoloji

Beats’in Apple’a satışı karmaşık müzakere süreci nedeniyle gecikebilir

beats

Apple’ın kulaklık üreticisi Beats’i 3.2 milyar dolar karşılığında satın alacağı haberi bu ayın başında teknoloji dünyasına bomba gibi düşmüştü. Ancak o günden bu yana somut bir duyurunun olmaması anlaşmanın akıbetine dair bazı soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Taraflar arasındaki görüşmelerin ileri seviyelerde olduğu belirtilse de, anlaşmanın tamamlanmama nedenlerine ilişkin dedikodular teknoloji ve müzik kulislerinde konuşuluyor.

beats-logo-081013

Billboard’da yer alan habere göre, satışın dışarıya beklenenden erken sızması sürecin uzamasında önemli bir rol oynuyor. Beats için 3.2 milyar dolar ödeyerek Tim Cook dönemindeki en önemli anlaşmasının altına imza atmaya hazırlanan Apple’ın bu erken sızıntıdan rahatsız olmuş olabileceği söyleniyor. Sürecin uzama nedeni olarak ortaya atılan bir diğer iddiaysa Beats Music servisinin ayrı bir iş kolu olarak yürütülmesi ve sadece belli bir kısmının Beats Electronics’e ait olması. Apple’ın bu hamleyi gerçekleştirmedeki ana amacının Beats Music servisi olduğu ve şirketin burada da tam kontrolü sağlamak isteyebileceği göz önüne alınınca fiyat konusunda bir anlaşmazlık yaşanması da muhtemel gözüküyor.

Apple’ın Dr. Dre ve Jimmy Iovine’in kendi şirket kültürüne uyup uymadığı yönünde endişe etmesi de sürecin uzamasına ilişkin bir diğer dedikodu olarak dikkat çekiyor. Özellikle anlaşma henüz resmiyet kazanmadan Dr. Dre’nin bunun Facebook üzerinden duyurulmasına vesile olmasının bu endişeleri ortaya çıkardığı söyleniyor.

İlgili >> Billboard

İLGİLİ HABERLER