Manşetler

BBM Voice ile Wi-Fi üzerinden konuşturan BlackBerry Messenger 7 yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BBM Voice destekli BlackBerry Messenger 7 güncellemesini yayınladı. Böylelikle popüler mesajlaşma servisine Wi-Fi üzerinden sesli görüşme yapma fırsatı eklenmiş oldu. BlackBerry OS 6 ve üstü sürümle yüklü cihazlarda çalışabilen güncellenmiş uygulama bugün itibariyle BlackBerry App World’deki yerini aldı. Uygulama sesli görüşmelerle yazılı mesajlaşma arasında hızlı geçişe izin verme başta olmak üzere çeşitli yenilikler de barındırıyor.

BBM 7’ye on altı adet yeni his simgesi de eklenmiş. Bunun yanı sıra uygulama içinde yer alan yükseltme bildirimleri de kullanıcıların yeni versiyona daha kolay şekilde geçiş yapmalarına izin veriyor. BBID eşleme özelliği de BBM profilini Gruplar ve Kişiler içine ekliyor ve bunları her bir kullanıcının BlackBerry kimliğiyle bağlıyor.

RIM, mesajlaşma sistemini Apple’ın iMessage veya Google’ın Google Talk gibi servisleriyle rekabet edilebilir tutmak için yaptığı çalışmaların meyvelerini teşkil eden BlackBerry Messenger 7’nin kullanıcı arayüzünde, sağ üst köşede yer alan ses tuşuna basılarak yazılı sohbet edilen kişiyle görüşme başlatılabiliyor. Böylelikle sesli görüşmenin başlatılması için kontak listesinden ilgili kişiyi bulma zahmeti de ortadan kalkmış oluyor.

RIM, BlackBerry 5 cihazlarının da gelecek yıl içinde BBM Voice işlevini kazanacağını vadetti. Wi-Fi üzerinden yapılan telefon görüşmeleri ücretsiz gerçekleştiriliyor. Uygulamayı BlackBerry App World üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili >> BlackBerry App World

İLGİLİ HABERLER