Manşetler

BBM Channels BlackBerry telefonlarında faaliyete geçti, iPhone ve Android yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry’nin sosyal ağı BBM Channels, BlackBerry OS 5 ve üstü sürümle çalışan BlackBerry telefonlarında kullanıma sunuldu.

bbm-channels-271113

BBM Channels sayesinde cihaz sahipleri şirketler ve markalarla iletişim kurma fırsatı yakalayacak. BlackBerry, kurduğu platformun mantığını şu şekilde resmediyor: Bir şirket BBM Channels üzerinde kanalını oluşturur, daha sonra BBM kullanıcıları bu şirkete mesajlarını gönderir, şirket de mesajlar, resimler ve GIF animasyonlar paylaşır.

BBM Channels Twitter ile benzer mantıkla işliyor gibi görünüyor. Her iki serviste de şirketler, markalar ve kişiler için hayranlar, takipçiler veya kullanıcılarla iletişim kurmak için sayfalar oluşturma fırsatı sunuluyor. Ayrıca normal kullanıcılar da diğer kullanıcıların takip etmesi için BBM Kanalları oluşturabilecek.

İlk kez geçtiğimiz mayıs ayında duyurulan BBM Channels’ın BBM içinde paylaşılabilecek ve güncellenebilir sayfalar içereceği söylenmişti. Kullanıcılar kanallarının kaç kişi tarafından görüntülendiğini ve paylaşıldığını görebilecek, ayrıca diğer kullanıcılar da sayfalara yorumlar bırakabilecek. BBM’in daha fazla sosyal nitelik kazanması ve reklam alması noktasında BBM Channels yararlı olabilir gibi görünüyor.

BBM Channels önümüzdeki aylarda iPhone ve Android cihazlarına da giriş yapmış olacak.

Aşağıdaki videolar yardımıyla BBM Channels çalışma mantığı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

İlgili >> CrackBerry

İLGİLİ HABERLER