Manşetler

BBM Android ve iPhone uygulamaları yeniden yayında, ancak sıra beklemeniz gerekebilir

BlackBerry birkaç haftalık aranın ardından Android ve iPhone için BBM’in dağıtımına yeniden başladı. Google Play ve Apple App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen BlackBerry Messenger uygulamaları hemen indirilebilir olmasına rağmen, BBM sistemine erişmek için biraz daha beklemeniz gerekebilir.

bbm-ios-211013

Android telefon veya iPhone üzerinden BBM.com sitesini ziyaret ederek de uygulamaların indirme bağlantılarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uygulamayı cihazınıza yükledikten sonra karşınıza “BBM geliyor” şeklinde bir mesaj çıkacak ve sizden e-posta adresinizi girmeniz istenecek. Bunu yaptığınız takdirde BBM uygulamasını kullanmak için sıraya girmiş olacaksınız. BlackBerry bu süreci şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş olarak nitelendiriyor, ancak Dropbox tarafından satın alınan Mailbox başlangıçta böyle bir yöntem denemişti. Ayrıca Memoir adı verilen bir uygulama da sırada bekleme yöntemini kullanmıştı.

bbm-iphone-211013-bekleme_1

BlackBerry, sıraya giren kullanıcıların sıraları geldikçe onları e-posta iletileriyle bilgilendirecek ve sonrasında iPhone ve Android kullanıcıları da BBM kullanmaya başlayabilecek. BBM.com üzerinden çoktan kayıt yaptırmış olan kişilerin sıraya girmeleri gerekmeyecek. Daha önce doldurması uzun ve zahmetli olan BBM.com üyelik formunu doldurmayanların sıraya girip beklemesi gerekecek.

BBM’in iPhone ve Android versiyonları geçtiğimiz ay yayınlanacaktı, ancak zamanından önce sızan ve onaylanmamış bir Android versiyonu nedeniyle BlackBerry sunucuları aşırı ilgi görmüş ve yoğun talebi kaldıramamıştı.

İlgili >> BlackBerry, iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER