Manşetler

iPhone ve Android için BBM 2.0 önemli yeniliklerle duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry Android ve iPhone’a özel sohbet uygulaması BBM’in 2.0 versiyon numaralı güncellemesini duyurdu. BBM 2.0 ile birlikte platforma belirli sayıda yenilikler geliyor.

blackberry-messenger-bbm-2-0-130214

En dikkat çekici yenilik olarak BBM Voice sayesinde Android ve iPhone kullanıcılarının Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı üzerinden sesli görüşme yapma imkanına kavuşmalarını görüyoruz. BlackBerry’ye göre BBM Voice sayesinde uluslararası görüşmeleri herhangi bir ücret ödemeye gerek duymaksızın gerçekleştirebilirsiniz.

Bir BBM kişisi BBM Voice görüşmesi için müsait duruma geldiğinde, sohbet penceresinin sağ üst köşesinde yeşil renkli bir ikon görünüyor. Bu yeşil ikona dokunmak aramayı başlatmak için yeterli oluyor, sonrasında bağlantı hızlı şekilde gerçekleştiriliyor.

Ayrıca BBM Channels özelliği de nihayet iPhone ve Android kullanıcılarıyla buluştu. BBM’in sosyal ağ özelliği olarak da nitelendirilen BBM Channels sayesinde BBM kullanıcıları ilgilerini çeken konu veya markalar hakkında sohbet edecek kişileri daha kolay bulabiliyor.

Kanallar genellikle ürünler, hobiler, eğlence, moda ve bunun gibi çeşitli başlıklar etrafında şekilleniyor. Böylelikle kullanıcıların birbiriyle daha fazla iletişim kurması ve birbirlerine katkıda bulunması mümkün oluyor. BlackBerry, BBM Channels’ın markalar için müşterileriyle iletişim kurmada yeni bir kanal olmasını umuyor.

Son olarak BlackBerry Glympse desteğiyle birlikte konum paylaşım işlevi kazandı. Bir zamanlayıcı ayarlayarak konumunuzun bir başka kullanıcıyla ne kadar süre boyunca paylaşılacağını belirleyebilirsiniz. Süre dolunca konumunuz tekrar gizli hâle geliyor. Daha iyi medya entegrasyonu, yeni his simgeleri ve Dropbox desteği de yenilikler arasında bulunuyor.

Akıllı telefon pazarında tekrar iddialı bir konuma gelmek isteyen BlackBerry BBM ürününü geliştirmeye ve daha rekabetçi hâle getirmeye yönelik çalışmalarnı bundan sonra da sürdürecektir. BBM iPhone ve Android için yayınlandıktan sonra geçen bir haftalık süre içinde servise 20 milyon yeni kullanıcının katıldığı açıklanmıştı. Geçen yılın sonunda da BlackBerry’den 80 milyon aktif BBM kullanıcısının bulunduğu şeklinde bir açıklama gelmişti.

Haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde hem iTunes App Store hem de Google Play Store’da BBM’in geçen hafta yayınlanan versiyonlarının yayında olduğunu gördük. Tahmin ediyoruz ki, birkaç saat içinde yeni versiyonlar dağıtıma çıkmış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER