Eğlence

BBC Netflix’e rakip olacak bir servis üzerinde çalışıyor

bbc netflixBBC Netflix ve Amazon Prime Video gibi platformlara rakip olacak bir abonelik servisi üzerinde çalışıyor. Kurumun proje için çalışmaları “Britflix” kod ismiyle yürüttüğü söyleniyor. The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, servis için İngiliz hükümetinden gerekli izni alan BBC, projede bir diğer İngiliz televizyon kanalı ITV ile birlikte çalışıyor. Geçtiğimiz hafta 10 yıllık bir plan açıklayan kurum, gelir kaynaklarını artırmak adına önümüzdeki yıllarda farklı kategorilerde abonelik servisleri geliştirebileceğini açıklamıştı.

BBC’nin elinde henüz gelişme aşamasında olan Britflix’i değerli bir servise dönüştürecek teknoloji ve içerik katalogu bulunuyor. The Telegraph’ın haberinde, servisin BBC iPlayer üzerinden kullanıcılara ulaştırılabileceği belirtiliyor. Söz konusu platform halihazırda internet üzerinden canlı yayın ve tekrar programların izlenmesi için kullanılıyor.

BBC ve ITV’nin arşivlerinin birleşimi ve orijinal içeriklerin buluşmasıyla Britflix’in geniş bir kitleyi yakalaması muhtemel gözüküyor. Platform hayata geçtiği takdirde BBC’nin diğer platformlara yayınlamaları için lisansladığı Downtown Abbey ve Sherlock gibi dizilerinin akıbetinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

The Telegraph’a konuşan İngiltere Kültür Bakanı John Whittingdale, daha farklı dinamikleri olan bir dünyada yaşandığını ve isteğe bağlı olarak sunulan içeriklerin sürekli olarak artacağını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER