Manşetler

Bazı PSN işlevleri Avrupalı PlayStation 4 sahiplerine geçici olarak kapatılacak

PlayStation 4 bugün itibarıyla Avrupa’da satışa sunuluyor. Sony, bunun hemen öncesinde yaptığı bir açıklamayla konsolun bazı özelliklerinin tüketiciler için düzgün bir deneyim sunmak amacıyla geçici olarak kapatılacağını duyurdu.

sony-ps4-2-110613Şirketin Avrupa blogunda dün yayınlanan yazıda 15 Kasımda Kuzey Amerika’da gerçekleştirilen başarılı PS4 çıkışının ardından oyuncuların PSN’e sıradışı şekilde ilgi gösterdiğini kaydetti. Konsolun bu cuma Avrupa’da piyasaya çıkmasıyla birlikte rekor niteliğinde satış rakamlarının beklendiği, aynı zamanda PSN’e zaten bağlı Kuzey Amerikalı kullanıcılara ek olarak Avrupa’dan da rekor sayıda oyuncunun PSN’e oturum açmasının gerçekleşeceği de yazıda dile getirildi. PS4’ün Kuzey Amerika’daki çıkışının ardından PlayStation Network’te, artan trafik nedeniyle servis kesintileri ve çeşitli sorunlar yaşanmıştı.

PSN ile bağlantılı olan “What’s New” (Yenilikler) bölümü kapalı olacak bölümler arasında yer alıyor. Burası sayesinde PS4 kullanıcıları arkadallarının konsollarında ne yaptıkları veya oynadıkları hakkında bilgi sahibi oluyor. What’s New bölümü PlayStation’ın yeni çıkan iOS ve Android uygulamaları üzerinden görünebiliyordu, ancak orada da benzer şekilde kapalı olması beklenebilir.

Ayrıca PS4’ün ana menüsündeki oyunların altında gösterilen alt menüler de başlangıçta mevcut olmayacak gibi görünüyor. Sony, her iki özelliğin de birkaç gün içinde, çıkış günü yoğunluğu azaldığında, ortam sakinleştiğinde sunulacağının sözünü verdi.

Öte yandan şirket çevrimiçi oyun, başarılar ve diğer temel PSN işlevlerinin Avrupa lansmanı gerçekleştiği andan itibaren düzgün çalışacağını da kaydetti.

PlayStation 4, Avrupa’da gerçekleşecek piyasaya çıkıştan kısa süre sonra, 13 Aralık tarihinde Türkiye’de de piyasada olacak.

İlgili >>PlayStation Blog (Avrupa)

İLGİLİ HABERLER