Teknoloji

Barnes & Noble’dan Android’li e-kitap okuyucu: nook

b-and-n-nook-press_2Android’in sınırları sadece cep telefonları ya da netbook’larla çizilmiş değil, bu işletim sistemi ilk kez bir e-kitap okuyucuda karşımıza çıkıyor. “Dünyanın en gelişmiş e-kitap okuyucusu” olarak lanse edilen “nook”‘un altında ABD’nin ünlü kitabevlerinden Barnes & Noble’ın imzası bulunuyor.

7.7- x 4.9- x 0.5 inç boyutlarına ve 318 gr ağırlığa sahip olan bu cihaz Vizplex tarafından üretilmiş 6 inç’lik e-ink ekrana ve bu ekranın hemen altında renkli ve dokunmatik, 3.5 inç’lik ikinci bir ekrana sahip.  Sadece tekli dokunma destekleyen ekran üzerinde parmağınızı sürükleyerek kitaplar arasında gezinti yapabilirisiniz. Yeniden şarj edilebilir batarya ise 3.5 saatlik okuma imkanı sunuyor. Eğer kablosuz bağlantıyı kapatırsanız cihazın bataryası on gün kadar dayanabiliyormuş, biz B&N’in yalancısıyız. Dahili 802.11b/g WiFi destekli bu cihaz 3G desteğine de sahip. 2 GB dahili bellek, microSD genişleme yuvası, MP3 oynatıcı, dahili mono hoparlör, 3.5 milimetrelik kulaklı çıkışı, microUSB portu, EPUB, PDF ve MP3 format destekleri başlıca özellikler arasında yer alıyor. İşaret koyma, not alma, pasajların altını çizme gibi işlevlerin yanında “LendMe” adı verilen özellik sayesinde kullanıcılar kitaplarını diğer e-kitap okuyuculara, cep telefonlarına ya da bilgisayarlara gönderebilecek.

B&N’in sundukları bu kadarla kalmıyor. iPhone ya da BlackBerry sahipleri için sunulan ücretsiz e-okuyucu yazılımları sayesinde cihazın deneyimlerini kısıtlı da olsa yaşayabilmek mümkün olacak. (Türkiye için bu uygulama sunulacak mı, emin değiliz.) Bu uygulamalar üzerinden de iPhone, iPod touch, BlackBerry, PC ya da Mac arasında içerik paylaşımı mümkün olacak. Beklendiği üzere şirket satın almadan önce örnek e-kitapları incelemeye fırsat tanıyacak. Bu arada her Barnes & Noble mağazasında müşteriler bedava WiFi keyfi de yaşayabilecekmiş. B&N’in Android’li e-okuyucusu nook 259$’dan ön siparişe sunulmuş durumda. Ürün tedariklerinin Kasım ayı sonuna doğru başlaması bekleniyor. İlgilenenler için cihazın ayrıntılarının anlatıldığı video yazının devamında yer alıyor.

Galeri: Barnes & Noble’dan Android’li e-kitap okuyucu nook
[nggallery id=195]

Video:  Barnes & Noble’dan Android’li e-kitap okuyucu nook

İlgili – Barnes & Noble: nook

İlgili 7.7- x 4.9- x 0.5

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER