Teknoloji

Barnes and Noble Nook tabletin yeni modeli Google Play Store’u destekleyebilir

barnes and noble nook tabletBarnes and Noble Nook markasına bundan iki yıl önce ara vermiş ve Nook markasını başka üreticilerin tabletlerinde kullanma yolunu seçmişti. Popüler kitabevi zinciri, Nook Tablet 7 ile yeniden kendi tabletini çıkarma yolunu tercih etmişe benziyor.

Barnes and Noble Nook Tablet 7, şimdiden ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) onayından geçmiş durumda. Ancak FCC belgeleri cihaz hakkında pek de fazla bilgi vermiyor. Sadece cihazın Android işletim sistemini taşıyacağı ve Google Play Store erişiminin olacağı biliniyor. Nook App Store geçtiğimiz mart ayında kapatıldığı için Google Play Store erişimi ayrı bir önem taşıyor.

Tablette dört çekirdekli MediaTek MTM8163 işlemci ve Mali-T720 MP2 grafik işlemcisinin bulunması bekleniyor. 3000 mAh batarya, ön ve arka kamera, microUSB girişi ve microSD kart yuvası da tabletin diğer özellikleri rasında sayılıyor.

Barnes and Noble Nook Tablet 7 Amazon Fire’a rakip olabilir

Barnes and Noble’ın yeni Nook tabletinin doğrudan Amazon’un 50 dolarlık Fire tabletiyle rekabete gireceği söyleniyor. Ancak ortada henüz cihaza ilişkin somut bir fiyat bilgisi bulunmuyor. Nook Tablet 7’nin yıl sonu itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER